Ongeluk met gestolen auto op Beneluxbaan

Logo politie AmsterdamTwee personenwagens zijn dinsdagmiddag met elkaar in botsing gekomen op de kruising van de Beneluxbaan en de Handelsweg. Een van de twee bestuurders is zwaar gewond geraakt en moest naar het ziekenhuis. De aanrijding vond plaats toen een van beide automobilisten wilde vluchten voor de politie.  Hij is na de hevige aanrijding alsnog aangehouden.

De politie had in Buitenveldert al de achtervolging ingezet. Die had namelijk een gestolen auto gesignaleerd. Op een stopteken met de politiewagen reageerde de automobilist niet. Er ontstond een wilde achtervolging, waarbij op te hulp geroepen motoragenten de weg probeerden af te zetten. Daarop reed de man in gestolen auto op hen in. Volgens een woordvoerder van de politie konden zij nog net op tijd wegspringen, waardoor zij ongedeerd bleven.

Maar op de Beneluxbaan veroorzaakte de automobilist een ongeluk. Daarna vloog hij uit de bocht en kon de bestuurder worden aangehouden. Hij wordt van zowel diefstal als de andere overtredingen verdacht. De bestuurder van de andere auto moet door de brandweer uit zijn wagen worden bevrijd. De weg is na het ongeluk enige tijd afgesloten geweest. Ook het tramverkeer liep vertraging op.
 

 

Lees ook:Politiewagen total loss bij achtervolging
Lees ook:Getuigen van aanrijding met letsel gezocht
Lees ook:Politie zoekt getuigen aanrijding Beneluxbaan
Lees ook:Politieschoten op autodieven in Amstelveen
Lees ook:Dode door aanrijding op Oosteinderweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.