‘Gemeente moet schade door jongeren nu echt bijouders claimen’

Herbert Raat

De gemeente moet nu eindelijk eens echt werk gaan maken van het op de ouders verhalen van door hangjongeren veroorzaakte schade. Het aantal aangiften van overlast is de laatste vijf jaar ruimschoot verdubbeld, maar het aanpakken ervan staat nog in de kinderschoenen. Tot die conclusies zijn Herbert Raat van de VVD en Otto Schildknegt van de PvdA opnieuw gekomen na een nachtje meerijden met een bikerteam. Vernielingen behoren op het ogenblik tot de grootste zorgen van de politie. Het tweetal benadrukt ook de noodzaak van goede samenwerking tussen jongerenwerkers en straatcoaches. Daarnaast moet er voldoende voor jongeren zijn te doen. De gemeente zou bijvoorbeeld sportclubs meer bij jongerenwerk kunnen betrokken. Beide fracties willen dat in de gemeenteraad aansnijden.Hun boodschap is ook dat er goede mensen voor het toezicht op straat moeten functioneren en dat er bij de aanpak van vandalisme zo weinig mogelijk geld verloren gaat aan bureaucratie. De bikerteams delen fors bekeuringen uit, maar mogen dat op dit moment nog niet doen aan over het Stadsplein scheurende scooterrijders. Later dit jaar krijgen zij wel die bevoegdheid. Het aan de bikerteams uitgegeven geld is volgend Raat en Schildknegt goed terecht gekomen.

Lees ook:Gemeente neemt straatcoaches zelf in dienst
Lees ook:Gemeente investeert meer in toezicht op straat
Lees ook:Gemeente houdt alleen toezicht op wat er toe doet
Lees ook:Lijsttrekkker VVD: ‘er zijn al genoeg sociale woningen
Lees ook:VVD wil toezicht door straatcoaches

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.