Amstelveense brandweer naar regionaal orgaan

Amstelveense brandweer gaat naar een regionale veiligheidsorganisatie.De Amstelveense brandweer gaat over naar een regionale veiligheidsorganisatie. Over een voorstel daartoe van B en W beslist de gemeenteraad op 1 november. Er wordt een Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland gevormd voor de crisisbeheersing.
De Brandweer Amsterdam-Amstelland zal daarbinnen een zelfstandige organisatie zijn, waarin de zes bestaande gemeentelijke korpsen opgaan, zowel beroepsbrandweerlieden als vrijwilligers.

Het is de bedoeling dat de reorganisatie met ingang van 2008 wordt doorgevoerd. Aan de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden van de brandweerlieden wordt de laatste hand gelegd. Zij komen allemaal in dienst van de Veiligheidsregio. Daarin moet intensieve en structurele samenwerking ontstaat tussen politie, brandweer, gemeenten, gemeentelijke hulpverlening bij ongevallen en rampen (GHOR) en Openbaar Ministerie. Dat zou leiden tot doelmatiger aanpak van rampen, crises en toenemende risico's, zoals terrorisme. .

De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland wordt gevormd door de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.
Meer informatie: www.veiligheidsregio-amsterdam-amstelland.nl

 

Lees ook:Burgemeester in diverse besturen benoemd
Lees ook:Brandweer werkt door cao-conflict niet over
Lees ook:Grote oefening veiligheidsregio
Lees ook:Nieuwe commandant voor brandweer
Lees ook:Publiekscampagne: brandweer komt ook voor reanimatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.