Brandweer zoekt vrijwilligers

De vrijwillige brandweer heeft een te krappe bezetting en is daarom een campagne gestart om vrijwilligers te werven. Er zijn er nog dit jaar minstens veertien nodig. In de omgeving van de kazerne worden flyers en posters verspreid. Bij de aftrap van de actie is maandag (14 mei) burgemeester Van Zanen aanwezig.

Er komen ook advertenties in de lokale bladen en er is een brief verstuurd aan Amstelveense mannen en vrouwen tussen de 18 en 35 jaar. Ook op internet, www.amstelveen.nl is informatie te vinden over de campagne.

In principe kan iedereen vrijwilliger worden bij de brandweer. Zij moeten opleidingen volgen, oefeningen doen en uitrukken als hun pieper gaat. Brandweermensen ontvangen een vaste jaarvergoeding.

Op woensdag 23 mei en donderdag 24 mei zijn er voorlichtingsavonden in de brandweerkazerne (Oranjebaan 1), die om 19.30 uur beginnen. Daar kunnen belangstellenden van alles te weten komen over het werken bij de vrijwillige brandweer, functie-eisen en sollicitatieprocedure. Ook kan men vragen stellen aan mensen die al brandweervrijwilliger zijn. Belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden via tel. (06) 38764708 of email: [email protected].

 

Lees ook:Brandweer rukte ruim 40 keer uit
Lees ook:Open dag: ‘Wat doe JIJ bij brand?’
Lees ook:Brandweer voert campagne voor rookmelders
Lees ook:Brandweer wint prijs met ‘Coolbox’ uit wervingscampagne
Lees ook:Meer branden in Amstelveen, minder in regio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.