SP: ‘Hele raad moet in actie komen voor halte Gondel’

Patrick Adriaans

Patrick Adriaans

De nu bestaande halte Gondel van tramlijn 51 mag niet verdwijnen. Daarvoor moet heel de gemeenteraad zich krachtig inzetten en actievoerders uit de bewoners moeten op 15 december naar de regioraad in Amsterdam trekken, die er dan over beslist. Dat vindt vindt de SP.

De ombouw naar de nieuwe zogenoemde Amstelveenlijn houdt in dat in dat hier vier haltes, waaronder die bij Gondel, sneuvelen. Zowel actievoerders als de complete gemeenteraad is ervoor dat die ene halte behouden blijft.

De gemeente moet de Regioraad van Stadsregio Amsterdam, die op 15 december beslist, van advies voorzien over het uitvoeringsplan van de lijn, die een regelrecht gevolkg is van de bekende Noord-Zuidlijn in Amsterdam. De Amstelveense gemeenteraad beslist morgen daarover. Die moet eendrachtigf een vuist maken in het belang van halte Gondel, vindt de fractie.

Overigens heeft zij zich altijd als enige in de raad tegen heel de nu gekozen variant van de lijn gekeerd. Maar dat in elk geval Gondel niet mag verdwijnen vinden ook de andere fracties. Daarom moeten zijn alles op alles zetten om die te redden, vindt de partij.

“Iedereen die in 2013 ingestemd heeft met deze voorkeursvariant mag zich best achter de oren krabben”, zegt SP-raadslid Patrick Adriaans. “Wat de SP al zei wordt nu waarheid, wat als verbetering wordt verkocht, is een verslechtering. Onder meer door het verdwijnen van haltes, waaronder Gondel. De SP was en is tegen het verdwijnen van alle haltes, maar Gondel is wel heel zuur.”

 Niet alleen woorden

In de commissievergadering van 27 oktober jl. werd door verschillende insprekers namens de buurt en diverse maatschappelijke organisaties gepleit voor het behoud van halte Gondel. Het dagelijks bestuur van de Stadsregio wilde niet naar luisteren naar een motie, waarmee de Amstelveense raad unaniem instemde en die daarvoor óók pleitte. Het wordt tijd alsnog de regioraad te overtuigen, vindt Adriaans. “Het kan niet zo zijn dat de gemeenteraad van Amstelveen alleen in woorden de wens van de inwoners steunt. Wij zullen de partijen oproepen hun eigen partijgenoten in de regioraad te overtuigen van de noodzaak van behoud van halte Gondel. Daarnaast roepen wij niet alleen de raadsleden, maar alle inwoners van Amstelveen op om de regioraad op 15 december te bezoeken en te laten zien dat wij in Amstelveen allemaal halte Gondel willen behouden.”

 Tegen

Mocht halte Gondel blijven wil dat overigens niet zeggen dat de SP de ombouw nu wel steunt. Adriaans: “300 miljoen voor een verslechtering t.o.v. de huidige situatie is gewoon verspild gemeenschapsgeld. Omdat halte Gondel behouden een breed gedragen wens is, zullen wij daar vooral op inzetten. Dat neemt niet weg dat de SP zich ook blijft verzetten tegen de ombouw van de Amstelveenlijn. Slechtere toegankelijkheid, het verdwijnen van haltes, geen rechtstreekse verbinding Westwijk Amsterdam CS en boterzachte toezeggingen over een verbinding tussen Zuid en Amstel Weesper en Waterlooplein maken ons en vooral de Amstelveense reizigers nog steeds niet blij.”

 

 

 

Lees ook:Halte Gondel moet van raad blijven
Lees ook:Gemeenteraad: hoofd in de schoot over halte Gondel
Lees ook:Burgerbelangen wil haltes Gondel en Stadshart behouden
Lees ook:Verzet tegen opheffen halte Gondel blijft
Lees ook:Regioraad stemt in met AV-lijn

Eén reactie op “SP: ‘Hele raad moet in actie komen voor halte Gondel’

  1. Keesje

    Wethouder Raat moet dit toch als muziek in de oren klinken. Weer iets om geld in de knip te houden. Waar een stelletje ruziezoekers van de SP al niet goed voor zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.