Raat: ‘Ellende in taxibranche valt nog mee’

Herbert Raat

Herbert Raat

De ongewenste effecten op de Amstelveense taximarkt als gevolg van de per 1 juni in Ammsterdam ingevoerde Taxiverordening lijken mee te vallen. Dat schrijft wethouder Herbert Raat aan de gemeenteraad. Maar de gemeente blijft de zaak wel in de gaten houden.

De zogenoemde monitorfase is uitgebreid tot na de zomer. Doordat taxichauffeurs die niet aan bepaalde eisen voldoen door de verordening niet meer bij Amsterdamse standplaatsen mogen staan, dreigde het gevaar dat die naar Amstelveen zouden uitwijken.

De gemeente heeft met een afvaardiging van de Amstelveense taxibranche gesproken en afspraken met hen gemaakt. In juni is intensief bekeken hoe het taxiwezen zich in deze stad ontwikkeld en of er ongewenste situaties ontstaan, waarbij gedacht kan worden aan zich hier manifesterende ‘snorders’ en gevaarlijke verkeerssituaties.

Ook de politie is door de gemeente op de hoogte gesteld en die heeft toegezegd aanwezig te zijn als er signalen van of oproepen over incidenten komen. Raat is zelf ook met een taxi op pad gegaan om zich te oriënteren. Hij bezocht taxistandplaatsen in Amsterdam en Amstelveen en praatte met chauffeurs en vertegenwoordigers van de inspectie Leefomgeving en Transport.

‘Om een volledig beeld te krijgen van de situatie en gelet op het feit dat de zomervakantie is aangebroken, is afgesproken de monitorfase uit te breiden tot eind september 2013’, schrijft hij aan de gemeenteraad. Politie en een gemeentelijk team gaan de komende weken door met scherp toezicht. Raat wil eind september opnieuw een nachtelijke rit met een taxi maken om zich op de hoogte te stellen van wat er in de branche leeft. Ook het periodieke contact van de gemeente met de taxichauffeurs wordt voorgezet.

 

Lees ook:Mogelijk Amstelveense regels tegen taxijungle
Lees ook:Stoppen met dienstauto B&W nog steeds voordeliger
Lees ook:Bewoner overlast niet terug naar Fluweelboomlaan
Lees ook:D66: Amsterdamse regels funest voor Amstelveense taxi
Lees ook:Taxiproef: Uitrijden via busstation

Eén reactie op “Raat: ‘Ellende in taxibranche valt nog mee’

  1. gerben

    Monitoring in herfst en winter is meer aangewezen. Wordt vervolgd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.