Schooltuinen ook buiten school om te krijgen

34679_fullimage_groene vingers270_270x150Ook buiten een school om kunnen kinderen terecht op de Amstelveense schooltuinen, waarvan de gemeente vier complexen heeft. Ongeveer 600 kinderen komen er via school wekelijks de handen uit de mouwen steken. Spitten, planten, oogsten en natuurlijk eten uit hun eigen moestuin.

Maar ook in hun vrije tijd kunnen kinderen er terecht en een eigen tuintje aanleggen. Op woensdag 1 of 8 maart kan men zijn kinderen tussen 13.30 en 15.00 uur op één van drie schooltuincomplexen aanmelden. De zogenoemde ‘vrije groepen’ zijn bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

De werkzaamheden gebeuren onder leiding van de schooltuinleider in samenwerking met vrijwilligers. Er wordt elke week ongeveer 1,5 uur gewerkt. Aanmelden kan op Amstelflora, Legmeerdijk 148, Bankrasflora, Jeanne d’Arclaan 6 en Middenhoven, Grote Beer 66A.

De kosten zijn € 20,00 per kind. Houders van een AmstelveenPas krijgen op vertoon van de pas 50% korting. Kijk voor locaties, de gedragsregels voor vrijwilligers en wanneer er op welke locatie kan worden getuinierd op www.nmedichtbij.nl/schooltuinen-amstelveen.

 

 

Lees ook:Aanmelden voor schooltuinen weer mogelijk
Lees ook:Open dag op schooltuinen
Lees ook:Open Dag op schooltuinen
Lees ook:Open Dag schooltuinen
Lees ook:Schooltuinen voor vrije groepen kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.