Klas voor niet Nederlands sprekend kind

 

Wethouders Van der Hoeven, Zijlstra en Veeningen luisteren naar de ISK-leerlingen die zich één voor één voorstellen.

Wethouders Van der Hoeven, Zijlstra en Veeningen luisteren naar de ISK-leerlingen die zich één voor één voorstellen.

Drie wethouders hebben vrijdag een tweede zogenaamde Internationale Schakel Klas (ISK)  geopend voor Amstelland. Die klassen zijn bedoeld voor kinderen van twaalf tot zestien jaar die net in Nederland en de taal nog niet machtig zijn. De nadruk ligt er op het leren van de Nederlandse taal, meldt de gemeente achteraf in een persbericht.

De ISK-klassen zijn ondergebracht in de Amstelveense scholengemeenschap Panta Rhei en worden, behalve door Amstelveen, betaald door Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel. ‘Wethouders Maaike Veeningen, Gertjan van der Hoeven en Ria Zijlstra vierden vrijdag, samen met de leerlingen uit hun gemeenten, de feestelijke opening van de tweede ISK klas”, laat de gemeente weten.

In ISK-klassen speelt ook burgerschapsonderwijs (kennis van de Nederlandse samenleving) een belangrijke rol. Verder krijgen de leerlingen onder andere les in wiskunde en Engels. Belangrijkste doel van het ISK-traject, dat maximaal tweeënhalf jaar duurt, is leerlingen door te schakelen naar het reguliere Nederlandstalige onderwijs binnen Panta Rhei of één van de andere scholen in de regio. Met het openen van deze tweede ISK-klas is de ontstane wachtlijst snel weggewerkt, denkt de gemeente.

Lees ook:Nieuw hoofdgebouw Panta Rhei geopend
Lees ook:Theaterdiner en inschrijfmoment Panta Rhei
Lees ook:Examenresultaat Panta Rhei verbeterd
Lees ook:Gratis bibliotheekpassen voor Panta Rhei
Lees ook:Directeur Panta Rhei stapt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.