AC: Actie crowdfunding voor zonnepanelen

acHet Amstelveen College (AC) is een zogenoemde crowdfunding campagne gestart om zonnepanelen op het dak van de school te financieren. Onder het motto “Samen Solar met het Amstelveen College “ kunnen ouders, docenten, buren en andere betrokkenen mee investeren in de panelen voor de school, of zelf overstappen op zonnestroom. Dat gebeurt in samenwerking met Sungevity en Zonnepanelendelen.nl. Voor elke drie overstappers doneert Sungevity 1 zonnepaneel aan de school.

De zonnepanelen actie maakt deel uit van het streven van het AC de duurzaamste school van Amstelveen te worden. Naast deze actie hebben deze week alle onderbouwleerlingen een projectweek rond een duurzaamheidthema.

Het Amstelveen College zet zich de komende 100 dagen in voor duurzaamheid. Met het opwekken van eigen zonnestroom bereikt de school het hoogste energielabel: A++. “Via deze actie willen we zelf het goede voorbeeld geven en onze leerlingen motiveren aan de slag te gaan met duurzaamheid. We willen echt een verschil maken en betrekken daarom zoveel mogelijk mensen bij het initiatief. “, zegt Ton Out van de Commissie Duurzaamheid van des school.

Hele dak

Het doel is het hele dak te bedekken met zonnepanelen. Hiervoor zoekt de school via crowdfunding naar investeerders die mede-eigenaar worden van de panelen, De school verbruikt de opgewekte stroom zelf en de eigenaren profiteren van een rendement van 4%. Iedereen kan zonnedelen kopen en er is een zonnedeel voor elk budget. Het is volgens de school een slimme investering, die goed is voor het milieu én direct bijdraagt aan een schonere leefomgeving.

Sungevity, aanbieder van zonnepanelen, biedt geïnteresseerden een compleet zonnesysteem tegen een gereduceerd tarief. Omdat het bedrijf voor elke drie deelnemers een paneel gratis aan de school geeft, zegt die: hoe meer deelnemers hoe meer gratis zonnepanelen voor de school. Bij meer dan 30 deelnemers verdubbelt bovendien de korting.

De gemeente verwacht dat na deze pilot ook andere scholen, instellingen en verenigingen gebruik zullen maken van het ontwikkelde model. Zij heeft hiervoor subsidie verkregen van de Stadsregio Amsterdam. Meer informatie op www.zonnepanelendelen.nl/project/amstelveencollege.

Projectweek

‘De duurzame school’ is ook het thema van de projectweek voor alle onderbouwklassen van het Amstelveen College. Leerjaar 1 gaat aan de slag met een project, waarin ondernemerschap en duurzaamheid centraal staan. Leerjaar 2 met het thema water. Op de woensdag komt daar tijdens de zogenaamde Plastic Art Challenge het onderwerp zwerfafval bij. Leerlingen gaan dan samen met kunstenaars kunstwerken maken van afvalplastic. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Amstelveen en Natuur- en Milieucentrum Haarlemmermeer.

Leerjaar 3 heeft tijdens de projectweek het thema energie. De leerlingen gaan onder andere een spel doen rond het Energie transitiemodel, waarbij zij de energietoekomst kunnen invullen. Tijdens de projectweek wordt van maandag tot en met woensdag ook de jaarlijkse sponsoractie georganiseerd. Ook die staat dit jaar volledig in het teken van duurzaamheid. Leerlingen gaan proberen met fitness toestellen, die in de aula staan opgesteld, een uur lang zo veel mogelijk energie op te wekken. De opbrengst van de sponsoractie gaat volledig naar de aanschaf van zonnepanelen.

 

 

Lees ook:Zonnedak AC compleet: 284 panelen
Lees ook:Actie zonnepanelen AC vliegend gestart
Lees ook:A’veen College onder (zonne) dak
Lees ook:AC verzamelt zwerfvuil
Lees ook:Expositie duurzame energie in raadhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.