Directeur Panta Rhei geridderd

Panta RheiWegens zijn verdiensten voor het onderwijs is directeur Bert de Weerd van scholengemeenschap Panta Rhei benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Mirjam van ’t Veld reikte donderdag (9 oktober) de bij die koninklijke onderscheiding behorende versierselen uit. Dat gebeurde op de receptie ter gelegenheid van zijn 40-jarige onderwijsjubileum.

De Weerd woont in Culemborg, maar is als directeur van scholengemeenschap Panta Rhei sterk betrokken bij de Amstelveense gemeenschap. In 2006 trad hij als directeur in dienst van Panta Rhei als algemeen directeur en hij zette sindsdien vele vernieuwingen in gang.

Hij zorgde voor de invoering van een nieuw onderwijsconcept, een dito huisstijl en het op orde brengen van de administratie. Ook wordt hij beschouwd als de motor achter het realiseren van de nieuwbouw van de school en recent de uitbreiding met 3 extra lokalen. Ook het restylen van het personeelsbeleid en de zorgstructuur is door zijn toedoen gerealiseerd.

Onder De Weerd nam, mede door zijn toedoen,  het leerlingenaantal van Panta Rhei de laatste jaren flink toe. Volgens de burgemeester heeft hij de school in Amstelveen en de regio op de kaart gezet.

Behalve als algemeen directeur bekleedt De Weerd nog diverse andere functies op onderwijsgebied. Tot januari 2014 was hij ook lid van de Adviesraad van Vita Welzijn en Advies Amstelveen en lid van het project Burgerschap en Schoolontwikkeling. Als vrijwilliger zette hij zich o.a. in als bestuurslid bij de Koninklijke Nederlandse Schaakbond en de Rooms katholieke geloofsgemeenschap in Maurik.

 

Lees ook:Erik Holtslag nieuwe directeur Panta Rhei
Lees ook:Reünie bij jubilerend Panta Rhei
Lees ook:Onderscheiding ON voor Hans Viskil van Panta Rhei
Lees ook:Directeur Panta Rhei stapt op
Lees ook:Paul Rosenmöller houdt Panta Rhei-lezing

Eén reactie op “Directeur Panta Rhei geridderd

  1. gjzn

    Prachtig ereteken voor een bestuurder met een vaste hand.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.