Gemeente ‘verschoont’ haar wagenpark

Twee veegwagens van de gemeente hebben nu een roetfilter, waardoor er veertig procent minder fijn stof vrijkomt. De gemeente inventariseert hoe meer auto's
milieuvriendelijker zijn te maken. Zij heeft ook twee nieuwe vuilniswagens besteld die aan de euro 5 norm voldoen, de strengste norm voor dieselvoertuigen.

 

 

Na de zomer behandelt de gemeenteraad het ‘Actieplan Luchtkwaliteit Amstelveen', waarin de gemeente verantwoording aflegt aan de provincie en meer voorstellen doet om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Roetfilters kunnen ook op personenauto's worden toegepast die op diesel rijden. Het ministerie van VROM verleent hiervoor zelfs subsidie. Meer dan de helft van de kosten worden dan vergoed. Meer informatie: www.vrom.nl.

Lees ook:Twee ‘schone’ vuilniswagens
Lees ook:Gemeente krijgt twee ton van regio voor betere luchtkwaliteit
Lees ook:Subsidie voor beveiligen woning of bedrijfspand
Lees ook:CDA wil gemeentesubsidie roetfilters
Lees ook:Gemeente werkt mee aan proef reductie fijn stof A9

5 reacties op “Gemeente ‘verschoont’ haar wagenpark

  1. Hans van der Liet

    Ben benieuwd hoe deze acties zich verhouden tot de bewering van meneer Demming, dat dit college niks over heeft voor natuur en milieu.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Th. Bos

    Het plaatsen van twee roetfilters is natuurlijk niet om over naar huis te schrijven. Er zijn bedrijven die hun complete wagenpark er al van hebben voorzien. Dat Amstelveen enorm voorop loopt, kun je toch moeilijk zeggen. En ja, dat ze bij de aanschaf van nieuw materieel dan maar meteen aan de normen wil voldoen, ligt voor de hand. Zou gek zijn als dat niet zo was.

      /   Beantwoorden  / 
  3. J. Janssen

    Beter iets dan niets hoor, je moet ergens mee beginnen. Als de gemeente het gehele wagen zou hebben vervangen dan had u ook lopen klagen…..

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jan Demming

    Inderdaad, meneer Van der Liet, ik ben helemaal van slag. Zulke doortastende maatregelen had ik niet van dit college verwacht. Ik ben er (even) stil van!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Hans van der Liet

    Nou, kijk eens aan dan! Niet meer zo negatief doen over de gemeente dus.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.