Mama Café voor ouders over opvoedstress

JOIA-family-rood-accent-300x163Het thema van het Mama Café op vrijdag 3 maart in café Day aan het Stadsplein is opvoedstress. Van 10.00 tot 12.00 uur geeft Wianda Hoogakker, psycholoog en PRI therapeut, daar uitleg over hoe het komt dat men zich in bepaalde situaties gestrest voelen en wat er aan is te doen. Het Mama café, een landelijk initiatief, is bedoeld als een ontmoetingsplek voor ouders en opvoeders.

In een leven verandert veel wanneer men vader of moeder wordt. Opeens komt er iemand in het leven die belangrijker is dan wie of wat dan ook. Deze nieuwe ervaring gaat vaak gepaard met nieuwe gevoelens, zowel positieve als negatieve emoties. Onzekerheid (“doe ik het wel goed”), verantwoordelijkheid (“is dit wel goed/ gezond/ veilig voor mijn kind”), maar ook de veranderingen die men tegenkomt geven allemaal in meerdere of mindere mate stress. Het is niet alleen maar een grote roze wolk, er zit ook een andere kant aan die niet altijd makkelijk is.

Hoe hier mee om te gaan? Op die vraag geeft Hoogakker antwoord. Als psycholoog en PRI therapeut begeleidt zij ouders die zich uitgedaagd voelen door hun kinderen of die beter willen leren omgaan met de met ouderschap gepaard gaande stress. Nu er ook in Amstelveen een Mama Café is op elke eerste vrijdag van de maand, gaat Day daarvoor speciaal een uur eerder open.

Meer informatie en het gehele jaarprogramma is te vinden op www.jongeoudersinamstelveen.nl en op de facebook pagina van Mama Café Amstelveen.  Voor meer informatie over het onderwerp van 3 maart: http://wianda.nl/voor-wie/bewust-ouderschap.html.

 

Lees ook:Mama Café bestaat een jaar
Lees ook:Stress en de rol van psychische klachten
Lees ook:Worskshop draagdoek voor baby in Mama Café
Lees ook:Kinderyoga in Mamma Cafe
Lees ook:Café voor jonge ouders aan Stadsplein

Eén reactie op “Mama Café voor ouders over opvoedstress

  1. Gerben

    Rust, reinheid en regelmaat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.