Rechter verbiedt bouw kinderdagverblijf Zonnestein

De bezwaren van omwonenden tegen de bouw van een tijdelijk kinderdagverblijf aan Zonnestein zijn wel degelijk gegrond. Het mag er niet komen, vindt de Amsterdamse rechtbank. Die deed uitspraak in een door de belangenvereniging Elsrijk-Oost tegen de gemeente aangespannen procedure. De gemeente had een bezwaarschrift van haar ongegrond verklaard. Ten onrechte, oordeelde de rechter. Omdat de rechter eerder al een voorlopige voorziening had getroffen, in afwachting van de uitspraak in de bodemprocedure, kon er tot nu toe niet worden gebouwd.

 

Het dagverblijf zou er ten hoogste vijf jaar blijven staan, maar er bestaat naar de mening van de rechter geen garantie dat het niet langer wordt. Belangrijkste bezwaar van de vereniging is dat er – volgens jaar nog maar spaarzaam in Elsrijk aanwezig – groen aan het project zou worden opgeofferd. B&W beraden zich op wat hen nu te doen staat.

Lees ook:Aanhoudend verzet tegen kinderdagverblijf
Lees ook:Kinderdagverblijf nu aan Van Heuven Goedhartlaan
Lees ook:Bestuursrechter: aanleg golfbaan geen overtreding
Lees ook:Bezwaar tegen bouwstop illegale woonwagenverdieping gerond verklaard
Lees ook:Rechter schorst opnieuw bouw golfcentrum

Eén reactie op “Rechter verbiedt bouw kinderdagverblijf Zonnestein

  1. Rob Nijkamp

    Amstelveen wil een dialoog starten met de burgers om het project A9 goed te kunnen realiseren betoogt wethouder Remco Pols. De uitspraak van de rechter geeft voor in ieder geval de 3e keer aan dat de gemeente niet luistert naar de burgers. In de wijk Groenelaan is Amstelveen teruggefloten door de Raad van State, de deal mbt golfbaan in de Bovenkerkerpolder teruggefloten door Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten en nu in Elsrijk door de rechter.
    Ook 3 momenten waar de mening van de burger niet op prijs werd gesteld door de gemeente.
    Zou in deze ook driemaal scheepsrecht zijn?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.