B&W eens met VVD: jongeren moeten Bajes helpen opknappen

Wethouder Groot (CDA) heeft zich blijkbaar achter het VVD-voorstel geschaard jongeren zelf hun centrum ‘De Bajes' aqaqn de Ouderkerkerlaan te laten opknappen. B&W hebben de gemeenteraad voorgesteld voor de opknapbeurt 350 duizend euro uit te trekllen, maar de VVD vroeg zich af of het niet goedkoper kan, als jongeren er zelf aan de slag gaan. Op die manier zouden zij zich ook meer verantwoordelijk voor het pand gaan voelen. Er is in elk geval geld nodig voor vervanging van technische installaties, vloerafwerking en schilderwerk. Maar het college vervindt daar nu wel de voorewaarde aan dat de jongeren ook zelf de handen uit de mouwen steken en zo kosten besparen.

Groot is ziet er een kans in om ‘jongeren zich in te laten zetten voor eigen gemeenschappelijke voorzieningen.' Helpen opknappen van hun eigen clubhuis, maakt dat zij meteen de vruchten plukken van hun eigen inspanningen, vindt hij.
Met het bespaarde budget kan het jongerencentrum andere verbeteringen uitvoeren. Ook dit stelt het College voor. Zo vloeien de inspanningen van de jongeren terug in het opknapproject. De jeugd van De Bajes zou dan zelf mogen beslissen waarvoor zij het bespaarde geld wil bestemmen.

 

Lees ook:VVD: ‘Laat jongeren zelf De Bajes opknappen’
Lees ook:VVD blij met B&W-voornemen horeca in Bajes
Lees ook:Raad wil armoede schoolkinderen bestrijden
Lees ook:Gratis opknapbeurt tuinen ouderen
Lees ook:Koops sluit jongeren op in ‘Glazen Kerk’

Eén reactie op “B&W eens met VVD: jongeren moeten Bajes helpen opknappen

  1. Kos

    Ik weet niet waar de gemeente is geweest de afgelopen 5 jaar, maar niet in de Bajes.
    Na het vernomen te hebben in het nieuws en zonder directe benadering naar de jongeren door de gemeente, zijn we toch wel beetje voor onze kop geslagen door de gemeente
    ik heb namelijk nieuws voor ze!
    Wij: de jongeren van de Bajes zijn altijd al bezig met het opknappen van ons centrum. En dit zonder hulp van de gemeente!
    Afgelopen zomer hebben we onze zalen geschilderd en opgeknapt met een groep van 20 jonge vrijwilligers en we lopen nu als een trein! super druk en veel mensen willen het huren!
    Oftewel: de gemeente kopieert weer een goed plan, hoop postieve publiciteit (zodat ze het weer goed doen) Maar een keer langskomen om deze plannen aan ons te vertellen zat er niet in! en als ze niet met hun hoofd in het zand hadden gezeten dan hadden ze geweten dat we het allang zelf doen,
    Wij vinden het Mosterd na de maaltijd!
    groeten een jongere

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.