‘De Vulkaan’ wordt gesloopt

Foto: amstelveenweb.com

Café De Vulkaan, lang geleden een snackbar, wordt gesloopt. Het pand staat al enige tijd leeg en wethouder Herbert Raat zegt dat de locatie wordt gereserveerd voor herontwikkeling van de Van der Hooplaan. ‘De Vulkaan’ staat daar op nummer 109.

Volgens de wethouder is aan het interieur de laatste dertig jaar weinig gedaan. De kosten van de sloop worden op 20 mille geschat, die ten laste komen van de begroting voor Vastgoed. Het gebouwtje, waarvan de oorspronkelijke gevel uit asbest houdende panelen bestaat, is eigendom van de gemeente.

In horecakringen was de animo voor het kopen van het café matig, omdat een huurcontract van maximaal een jaar werd geboren aan exploitanten. Overigens is het al jaren de bedoeling de Van der Hooplaan op te waarderen, waardoor “De Vulkaan’ met verdwijnen. Maar de herontwikkeling is er eigenlijk nooit goed van gekomen, behouders dan de nieuwbouw voor supermarkt Coop op de plek waar ooit een Volvo garage was gevestigd.

Ooit was het een goed lopende snackbar. Die werd laten gecombineerd met een dito café, maar a een uitslaande brand werd alleen het cafédeel herbouwd. Toen werd de buitenland opnieuw bekleed met trespa-platen, schrijft Raat aan de gemeenteraad. Na de brand ging het qua klandizie achteruit. Diverse pachters beten er hun tanden op stuk. De eigenaar, die op den duur zelf voor de exploitatie zorgde, heeft nu kennelijk de handdoek in de ring gegooid.

Voordat de sloop begint, worden omwonenden daarover en omtrent de verdere plannen geïnformeerd, belooft Raat in zijn brief aan de gemeenteraad.

 

Lees ook:Raat over Stadshart: ‘Wij gaan voor inhoud’
Lees ook:Uitslaande brand aan Van der Hooplaan
Lees ook:Ministerie vindt sloopschool toch ook gevaarlijk
Lees ook:Bunker wordt fotostudio
Lees ook:Kringloopwinkel wijkt voor villa’s

Eén reactie op “‘De Vulkaan’ wordt gesloopt

  1. Frank

    Een stuk pubersentiment gaat verloren . Hele flippercompetities werden er gehouden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.