Van Zanen sluit brasserie Luxo

Burgemeester Jan van Zanen

Burgemeester Jan van Zanen

Brasserie Luxo aan het Stadsplein moest sluiten. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen de eigenaren per brief laten weten. De gemeente heeft namelijk op grond van de wet Bibob hen een exploitatievergunning en een drank- en horecavergunning geweigerd. Dat die niet zouden worden verleend, werd hen al in april verteld. Daartegen tekenden de eigenaren bezwaar aan, maar ook dat is afgewezen.

Bibob staat voor Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur. Doel ervan is geen malafide ondernemers te faciliteren, door hen vergunningen en subsidies te geven, waarmee zij criminele activiteiten kunnen ontwikkelen. De gemeente heeft in het geval van Luxo het vermoeden van misbruik van vergunningen. De eigenaren van het bedrijf kregen begin oktober opnieuw een brief van de gemeente met de opdracht de exploitatie te staken, uiterlijk 18 november. Omdat daaraan niet is voldaan, gaat de gemeente over tot sluiting.

“Nu de eigenaren geen gehoor geven aan de oproep de exploitatie te staken, gaan wij zelf over tot sluiting”, zegt burgemeester Jan van Zanen. “Als wij gegronde redenen hebben te denken dat de brasserie misbruik maakt van de vergunningen, dan kunnen wij niet anders dan handhaven.”

Wethouder Economische Zaken Jan-Willem Groot vindt dat op het Stadsplein sprake moet zijn van levendige horeca. “Een gesloten horecagelegenheid past daar niet in. Dat vinden wij reden tot zorg. Daarom doen wij er als gemeente, in samenwerking met de eigenaren van het winkelcentrum, alles aan de horeca in en rond het Stadshart zoveel mogelijk te stimuleren.” Hij voeg er aan toe dat de sluiting niets van doen heeft men onrendabele exploitatie.

 

Lees ook:Meer onderzoek naar integriteit bij afgeven vergunningen
Lees ook:Wietwoning Van Heuven Goedhartlaan gesloten
Lees ook:Weer huis met hennepplantage gesloten
Lees ook:Weer ‘hennephuis’ gesloten
Lees ook:Van Zanen leidt beleidsteam veiligheid bij troonswisseling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.