Weidevogels Amstelland op ‘Weidetop’

Beschermers AmstellandDe weidevogels in Amstelland staan centraal in een door Vogelbescherming Nederland georganiseerde bijeenkomst op woensdag 30 september in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Dat is de zogenoemde Weidetop. Er is een apart middag- en avondprogramma waarbij ook de Stichting Beschermers Amstelland uit Amstelveen aan het woord komt.

Middag programma (start om 13.30 uur): Samen werken aan een bio-divers landschap. Na een korte terugblik op wat de Weidetop van 2014 heeft gebracht, bespreken de deelnemers de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Tijdens deze interactieve middag in samenwerking met Felix Rottenberg zoeken wordt gezocht naar het antwoord op de vraag hoe volgende stappen er concreet uit kunnen zien. Deze weidetop wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland, King of the Meadows (Kening fan ‘e Greide) en het netwerk Weidevogelboerderijen. Men kan zich aanmelden via Vogelbescherming Nederland.

Avond programma (start 20.00 uur): ‘Weidevogels in de Amsterdamse achtertuin?’ De avond begint met een voorstelling over de grutto door wetenschapper Theunis Piersma, muzikant Sytze Pruiksma en zangeres Nynke Laverman.BA 2

Tracy Metz, expert in stadsleven, bespreekt daarna met boeren uit Amstelland, chefs, jonge consumenten, markten én het publiek hoe boer en burger, platteland en stad dichter bij elkaar kunnen komen. Ook Renske Peters, voorzitter van Stichting Beschermers Amstelland, zal worden geïnterviewd. Kan een omslag naar regionale voedselproductie de rijke weiden van het Amstelland redden? Toegangsprijs €5.

 

 

 

Lees ook:Polderfietspad goed voor weidevogels en recreanten
Lees ook:Beschermers Amstelland bestaat vijf jaar en komt met lustrumboek
Lees ook:Amstellanddag op 2 juni
Lees ook:Informatie-avond Beschermers Amstelland in De Meent
Lees ook:Elfde Amstellanddag op 11 juni

8 reacties op “Weidevogels Amstelland op ‘Weidetop’

  1. gerben

    Felix is de mooiste weidevogel.
    Komt allen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Jij wil de Bovenkerkerpolder toch volbouwen. Nou, dat is weidevogelgebied, maar jij bent volgens mij nog niet verder gekomen als de beroemde drijfsijs en vliegsijs.

        /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

    Bovenkerkerpolder aanspreken voor een AZC en sociale woningbouw, etc kan.
    Amsteleiland perfecte locatie voor de eerste gemeentelijk Wietfrabriek.

    Ronde Hoep en achterland, open en groen houden. Stil is helaas onmogelijk.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Hele stukken van de Bovenkerkerpolder zijn ook weidevogelgebied, waar boeren niet onbeperkt hun gang mogen gaan.

      Achterland open houden? Ga eens kijken in Vinkeveen en Abcoude en Abcoudermeer. Laatste paar jaar allemaal nieuwe woonwijken en golfbanen en uitbreiding allerlei snelwegen. Je kent deze omgeving niet eens, zo te lezen!

        /   Beantwoorden  / 
      1. gerben

        Tja, kwam niet in die streken op de fiets afgelopen zomer.
        De metropool dijt uit.

          /   Beantwoorden  / 
        1. frank bikker

          Ga dan ook eens kijken langs de Zuid-as, bedrijfsterreinen, enz. waar ontzettend veel leegstaat. Eerst dat maar eens efficiënt gebruiken, lijkt me voordat je weer groengebieden volbouwt.

          En zou de woningmarkt er ook niet meer aangepast moeten worden op de samenstelling van de verschillende soort huishoudens?

            /   Beantwoorden  / 
          1. gerben

            Zit al weken te luisteren naar gehei te Diemen (bouw Holland Park) en eerder verrees daar de Campus met 1000 plekken voor studenten. Amstelveen is minder creatief.

              /  
  3. Jan Demming

    Zo lang de VVD zich nog in de regering weet te vinden, zo lang zal de hoeveelheid asfalt in ons land alleen maar toenemen. Alleen als de bevolking dat zelf wil, dan kan die bij de volgende verkiezingen – hopelijk heel snel – hier een eind aan te maken. Houden we misschien toch nog een beetje natuur over.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.