Bijeenkomst over gezond oud worden

de_meent_amstelveen_0[1]Arts en verouderingswetenschapper David van Bodegom houdt in De Meent aan Orion 3 maandag 22 februari (19.00 uur) een bijeenkomst over ‘Gezond ouder worden’. Behalve zijn lezing zijn er het koor ‘Zomaar Gewoon’ en een informatiemarkt.

Van Bodegom geeft tips voor langer gezond leven. Hij vindt veel gezondheidsklachten uit leefstijl voorkomen. Aanpassingen thuis, onderweg, op het werk, school of in de wijk helpen naar zijn mening gezonde keuzes te maken.

Hij baseert zijn opvattingen onder meer op een bezoek aan Ghana, waar hij veel fitte en gezonde ouderen zag. Bij medisch onderzoek bleek dat zij een andere lichaamsbouw en stofwisseling hebben dan ouderen in Nederland.

En in noordelijk Ghana hadden mensen van 80 of 90 jaar nog gezonde vaten, terwijl in Nederland veel 60 plussers al zijn versleten. Hoe dat komt onderzocht hij samen met zijn collega Rudi Westendorp. Het boek ‘Oud worden in de praktijk’ schreven zij daarna. Diverse organisaties geven tijdens de avond informatie over gezond leven. Toegang is gratis. Tot 19 februari kan men zich melden via [email protected], onder vermelding van hoeveel personen er komen.

 

 

Lees ook:Meeste Amstelveense ouderen voelen zich gezond
Lees ook:CDA: Eindelijk stimilering gezonde leefgewoonten
Lees ook:CDA wil gezond gewicht Amstelveense jongeren
Lees ook:Kookcursus voor ouderen ‘Kook ook’
Lees ook:Steeds meer 55-plussers op woningmarkt

Eén reactie op “Bijeenkomst over gezond oud worden

  1. S.post

    Aanmelding 20 februari gezond ouder worden voor 2 personen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.