Medisch centrum Marne in september open

John Levie

Het leegstaande gebouw van de Prins Willem Alexanderscchool aan de Marne 130, waarin het gezondheidscentrum komt, is nu verkocht. Gemeente en exploitanten van het centrum tekenden dezer dagen de verkoopovereenkomst.  Het kan in december in gebruik worden worden genomen. Met de verkoop is ook definitief een einde gekomen aan de strijd om het speelveldje aan Maritsa, waar het eerst zou worden gebouwd. Omwonenden liepen ertegen te hoop, omdat zij het speelveld geen nieuwbouw wensten.  Het pand aan Marne wordt nu verbouwd. In het gezondheidscentrum voor bewoners van de Groenelaan en Waardhuizen-Middenhoven komen de huisartsenpraktijken van J.A. Boodt, Honselaar-De Groot, Reynders & Tjin a Ton, Alpenstein en Woerdeman, de fysiotherapiepraktijk Dekker en PACA, verenigd in Fysio Marne, en  Apotheek Amelink. Wethouder Ruimtelijke Ordening John Levie (bbA) zegt blij te zijn met de komst van het centrum. “We geven een bestaand gebouw een nieuwe maatschappelijke functie en behouden het groen erom heen.”

De gemeente legt aan de zuidzijde van het gebouw een toegangsweg aan, zodat het centrum ook goed bereikbaar is voor bewoners van Waardhuizen-Middenhoven.  Toen het schoolgebouw aan de Marne leeg kwam te staan, is onderzocht of deze locatie geschikt was voor een gezondheidscentrum, zodat de strijd rond Maritsa kon worden gestaakt.  Recent heeft de gemeente daar speeltoestellen op het grasveld geplaatst. Als de inrichting na de winter wordt voltooid, vindt de officiële opening van de speelplaats plaats. Het is de bedoeling dat bewoners van Groenelaan, Waardhuizen, Keizer Karelpark-Oost en Middenhoven in september 2013 aan de Marne terecht kunnen.

 

Door de samenwerking van diverse disciplines wordt betere en efficiëntere zorg verwacht. De bij de school horende gymzaal is afgebroken. Het gebouw is betrekkelijk jong en goed onderhouden. De klaslokalen worden omgebouwd tot spreek- en wachtkamers. Bij de verbouwing blijven de kunststofgevels met isolatieglas grotendeels intact. Het dak wordt beter geïsoleerd en er komt een warmtepomp systeem, wat de energieprestatie van het gebouw verbetert. Verder komt er een nieuwe entree, met een mooie trap die iedereen die goed ter been is, uitnodigt die te nemen in plaats van de lift. Door de vergrote lichtkoepels komt het licht via een vide tot op de begane grond. Buiten worden circa 40 parkeerplaatsen aangelegd tussen de 40 jaar oude bomen van het parkje. De nieuwe toegangsweg sluit aan op Turfschip.

 

Lees ook:Buurtpark aan Marne in nieuw woongebied
Lees ook:BBA claimt gezondheidscentrum Marne als haar succes
Lees ook:BBA: medisch centrum op plaats Willem Alexanderschool, niet aan Maritsa
Lees ook:Bouw gezondheidscentrum Maritsa toch opnieuw bekeken
Lees ook:OCA: ‘Nieuw gezondheidscentrum slecht bereikbaar’

Eén reactie op “Medisch centrum Marne in september open

  1. Bernadine Lott

    Van zodra een geïnterneerde in het centrum toekomt, wordt hij behandeld als een psychiatrische patiënt. In het centrum krijgt iedere patiënt een aangepaste therapie en psychologische begeleiding, zoals in een gewoon, psychiatrisch ziekenhuis.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.