‘Terugdringen roken horeca geen taak van gemeente’

B en W hebben geen flauw idee of de lokale horeca al een beetje opschiet met de invoering van rookvrije zones. Dat blijkt uit beantwoording van schriftelijke vragen van de ChristenUnie. Uit landelijk onderzoek blijkt dat de normen van een convenant tussen overheid en Horeca Nederland niet zijn gehaald. De regionale afdeling van die organisatie weet niet hoe dat in Amstelveen zit.

De afspraken zijn landelijk gemaakt en de gemeente hebben daarin geen taak, vinden B en W. De ChristenUnie verschilt daarin met het college van mening. De minister ziet geen aanleiding voor invoering van een algemeen rookverbod bij de horeca. Aanvullend onderzoek op gemeentelijk niveau vindt het college niet nodig. Het zegt zich er wel van bewust te zijn dat roken dodelijk is en schade brengt aan de gezondheid. Maar iets doen ter beteugeling daarvan zien B en W niet als hun taak.

Lees ook:VVD vindt rookverbod jongerencentra ‘symboolpolitiek’
Lees ook:ChristenUnie wil beter toezicht op inrichten rookvrije ruimten bij horeca
Lees ook:ChristenUnie: geen rookvoorziening in jongerencentrum
Lees ook:Cobra beste museum van het land
Lees ook:CU pleit weer voor slagbomen bij kruising Poortwachter

2 reacties op “‘Terugdringen roken horeca geen taak van gemeente’

  1. Hans van der Liet

    Ben ook benieuwd wat de heer Wokkel hier van vindt. Als hij voorstander is van een coffeeshop in Amstelveen (en de oplettende lezer weet dat hij dat is), dan vindt hij waarschijnlijk ook niet dat B en W tot taak hebben om het “gewone” roken tegen te gaan. Zou hij dat namelijk wel een taak van B en W vinden, dan is dat niet te rijmen met zijn pleidooi voor een coffeeshop. Zoals gezegd, ben benieuwd naar zijn stellingname en hoop dat die snel komt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robert Jan Simons

    Roken is, ondanks het rookverbod per 1 juli, een actueel gespreksonderwerp. De terrassen staan regelmatig blauw van de rook, er roken nog steeds 3,7 miljoen Nederlanders en dat is zo’n 28% van de landgenoten boven de 15 jaar, volgens http://www.StiVoRo.nl. So what, zal de verstokte roker zeggen. Echter, in februari berichtte het ANP al, dat roken de belangrijkste vermijdbare doodsoorzaak ter wereld is. Longkanker, longemfyseem, impotentie en hartinfarct zijn bekende rokersziektes. Iedere 6 seconden overlijdt iemand aan de gevolgen van roken. Rokers die willen stoppen hebben baat bij het zoeken naar een remedie, blijkt uit onderzoek. Daar komt bij, dat rokers hardnekkig zijn in hun overtuiging dat roken lekker is.

    “Is daar niets aan te doen”, dacht Robert Jan Simons. Hij is health coach en volgde de NooitMeerRoken-opleiding bij de arts Roy Martina. Deze methode geeft levenslange garantie en zorgt ervoor dat de meeste mensen stoppen met roken in één sessie van anderhalf uur, zonder ontwenningsverschijnselen, stress of gewichtstoename, en voor de rest van hun leven.

    Nooit meer roken na één sessie, stoppen was nog nooit zo eenvoudig!

    “Ja het kan, definitief stoppen met roken, moeiteloos, dankzij de Nooit-Meer-Roken-methode (NMR-methode).” Aan het woord is Robert Jan Simons, een door de arts Roy Martina opgeleide en gecertificeerde NMR-coach. “Daar roken doodsoorzaak nummer 1 is (denk o.a. aan longkanker) en ik de ellende die het roken aanricht van dichtbij heb kunnen meemaken, deed dit mij besluiten om mij in te zetten om rokers te helpen om definitief te stoppen.”

    Waarom heb je voor deze methode gekozen?
    “Onderzoek heeft laten zien, dat de reden waarom iemand niet kan stoppen met roken minder te maken heeft met nicotineverslaving, maar vooral met een drietal andere factoren namelijk: 1. De macht der gewoonte: gewoontes worden in de hersenen opgeslagen en zorgen ervoor, dat we op de automatische piloot varen, roken is dan een automatisme geworden. 2. Pavlovse reflexen: Een groot percentage van de rokers (40%) is een reflex-roker, m.a.w. onder bepaalde omstandigheden moeten deze mensen roken. 3. Emotionele onderdrukkers: Sigaretten worden gebruikt om hun emoties onder controle te houden.”

    Er zijn al vele methodes, wat is nu precies het verschil met andere methodes?
    “Nicotinepleisters, laseren en hypnose zijn lang niet zo effectief, daar ze zich alleen richten op de nicotineverslaving en niet op de hier boven genoemde 3 factoren. Door het zelfbeeld en het rookgedrag niet aan te pakken is het bijna onmogelijk om te stoppen. Je rookgewoontes zijn namelijk geprogrammeerd in je onderbewustzijn en zijn niet te stoppen zijn met wilskracht alleen. Dit verklaart waarom meer dan 75% van de mensen die ooit gestopt waren, weer begonnen zijn met roken.”
    Meer dan 80% van de rokers is definitief en levenslang gestopt na één NMR-sessie… Hoe kan dit?
    “Het unieke van de NMR-methode is, dat deze erop gericht is om een levenslange verandering in het zelfbeeld en rookgedrag tot stand te brengen door het onderbewustzijn te herprogrammeren, o.a. d.m.v. trance-coaching. Deze volledige aanpak maakt dat deze methode zo krachtig is. In korte tijd (anderhalf uur) wordt het zelfbeeld en gedrag van iemand veranderd in die van een blije nooit meer roker voor de rest van zijn leven. Wij hebben zoveel vertrouwen in onze methode dat alle NMR-coaches een levenslange garantie geven. Dat betekent dat als je weer zou gaan roken, om wat voor reden dan ook, je mag terugkomen voor een gratis nabehandeling.”

    Loop jij ook met het idee om te stoppen met roken en heb je al één of meerdere mislukte pogingen achter de rug? Dan is nu het moment aangebroken om een afspraak te maken. Neem contact op met Robert Jan Simons, Vrolikstraat 317-1, 1091 VE Amsterdam, telefoon 06 3020 1260 of kijk op zijn website: http://www.MoeiteloosStoppenMetRoken.nl

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.