‘Openbare lessen’ over Rooms Katholieke Kerk

Op vier woensdagavonden gaan Amstellandse rooms katholieke pastores in informatieve lezingen uitleggen wat hun geloof inhoudt. De bijeenkomsten onder het motto ‘Katholiek van huis uit – Wat geloven we?' worden op 26 september en 3, 10 en 17 oktober (20.00 uur) gehouden in de zaal achter de Annakerk (Amsterdamseweg 20). Nu alom religie weer onderwerp van gesprek is, vinden de pastores het zinvol ook maar eens duidelijk te maken waar de Rooms Katholieke Kerk voor staat.

 

Mogen katholieken de Bijbel niet lezen? Aanbidden zij Maria? Zulke vragen komen aan de orde. De pastores gaat er niet van uit dat de bezoekers van de lezingen meteen tot het rooms katholieke geloof overstappen. Maar kennis kan wel helpen misverstanden op de ruimen, vinden ze. Vandaar deze cyclus ‘openbare lessen'. Er is na ontvangst met koffie en de lezing ruimte voor vragen en gesprek. De avonden worden besloten met onderlinge ontmoeting bij een glaasje en een hapje.
De lezingen worden gegeven door de pastors Phil Kant (over geschiedenis en huidige status van de RK Kerk), Kiki Kint (over hoe God in Christus naar de mens komt), Tom Buitendijk (‘zeven tekens van Gods aanwezigheid – de sacramenten) en Guido Smit (tien geboden en bergrede als richtingwijzers voor het dagelijks leven).
De kosten bedragen 15 euro voor vier avonden en 5 euro per avond. Aanmelden vóór 16 september bij de plaatselijke pastor of de pastorie van de Titus Brandsmakerk ([email protected])

Lees ook:ADVERTORIAL: “Wat geloven katholieken?”
Lees ook:Thema-avond over ‘dood en religie’
Lees ook:Thema-avonden rond jubileum begraafplaats ‘Buitenveldert’
Lees ook:Kerkdiensten komend weekend
Lees ook:Annakerk moet wijken voor A9-tunnel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.