Boekenweek-feest aan Stadsplein

Schrijvers live

Schrijvers live

Op zaterdag 10 maart begint het grootste literaire evenement van het jaar, de Boekenweek, met ‘Natuur’ als thema. De lokale boekhandels ontplooien tal van activiteiten. De Vlaamse auteur Griet Op de Beeck schreef het Boekenweekgeschenk ‘Gezien de feiten’ dat men cadeau krijgt bij aankoop van minimaal 12,50 aan boeken. Het essay Natuur is geschreven door oud-politicus en schrijver Jan Terlouw, verkrijgbaar tijdens de Boekenweek voor 3,5.

Op zaterdag 10 maart belicht van 14.00-15.00 uur Nescio-kenner Lieneke Frerichs bij Venstra aan het Stadsplein het Natuurdagboek van Nescio vol minutieus beschreven waarnemingen van de natuur rond Amsterdam. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Amstelland.

Van 15.00-16.00 u. signeert Amstelveens auteur Onno Wesseling zijn romans Suiker en De eeuw van Carlos Moreno Amador.

Donderdag de 15e is er van 19.30 uur af een avond vol literatuur en muziek. Alex Boogers, Laura van der Haar en zangeres Lorrènnescio-1132x670 verzorgen, in het kader van Schrijvers Live, een avondvullend tweeluik gecombineerd met live muziek. Organisatie samen met Bibliotheek Amstelland.

Jan van Aken

Verder zal Jan van Aken, schrijver van de nieuwe historische roman ‘De Ommegang’, langskomen, maar het tijdstip daarvoor is nog niet bekend. In het TV programma De Wereld Draait Door werd ‘De Ommegang’ getipt als één van de voer mooiste boeken van de maand februari.

Libris Venstra sluit de Boekenweek op zondag 18 maart (13.00 tot 15.00 uur) af met een meet & greet met creatief multitalent Jill Schirnhofer. Zij is illustratrice en schrijfster en heeft daarnaast een eigen jeugdprogramma. Bekend van o.a. haar boeken Tekenen met Jill, Kleuren met Jill en Het grote Jill-doeboek.

 

 

Lees ook:Veel extra’s voor pashouders van bieb in boekenweek
Lees ook:Veel Boekenweek activiteiten in Amstelveen
Lees ook:Auteur Boekenweekgeschenk bij Venstra
Lees ook:Wim Brands en boekenbrunch bij Venstra
Lees ook:Boekenbon voor voor wie bieblid wordt in Boekenweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.