Expositie ‘De stijl anno nu’ in Kunstuitleen

Opmaak 1Om nogmaals aandacht te vestigen op de kunstbeweging De Stijl wordt van zaterdag 18 november tot en met zaterdag 16 december in de Kunstuitleen aan het Stadsplein 97 de expositie ‘De Stijl anno nu’ gehouden. De tentoonstelling is een samenstelling van kunstwerken uit de eigen collectie van de Kunstuitleen en werken van hedendaagse Amstelveense kunstenaars Jeltje van Houten en Hans Fransen.

De kunstbeweging die bekend staat als De Stijl begon als het gelijknamige tijdschrift in 1917, maar heeft tot op vandaag invloed op kunstenaars, kunst, design, architectuur en gebruiksvoorwerpen. Dit jaar wordt dan ook in het hele land teruggeblikt op 100 jaar De Stijl. Platform C | Kunstuitleen Amstelveen kijkt naar De Stijl nú.

Want De Stijl is nog steeds in ontwikkeling. Kunstenaars laten zich in de hedendaagse tijd inspireren door de uitgangspunten van die beweging, op zoek naar de essentie. Abstracte geometrische vormen in de primaire kleuren, rood, blauw en geel komen op allerlei manieren voorbij. Maar ook zwart, wit, grijs en horizontale en verticale lijnen komen aan bod.

 Opening

De feestelijke opening van de expositie aan het Stadsplein vindt plaats op zaterdag 18 november om 15.00 uur. Tijdens de expositie organiseert de kunstuitleen i.s.m. kunstenaar Mali Klein in december ook workshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Meer informatie daarover via [email protected] of via: 020-6452333 / www.kunstuitleenamstelveen.nl.

 

Lees ook:Veiling in de Kunstuitleen
Lees ook:Exposities bij Kunstuitleen en route langs ateliers
Lees ook:Expositie bij Kunstuileen voor Atelierroute
Lees ook:Tollenaar en Kamermans in Kunstuitleen
Lees ook:Meer driedimensionaal werk op expo amateurkunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.