Regionale kunstenaars houden lustrumexpositie

vak_collage_groot_linksmidden_web-1080x670‘Een VAK apart’ heet de jubileumexpositie van de Vereniging Amstelland Kunst (VAK), die van 2 tot en met 28 mei in Museum Jan van der Togt wordt gehouden. Ongeveer 45 beeldende kunstenaars tonen er hun werk. De tentoonstelling is te bezichtigen op dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

De opening (voor genodigden) door directeur Heleen van Ketwich Verschuur van het museum vindt plaats op woensdag 3 mei.

Bij de vereniging zijn beeldend kunstenaars in de regio Amstelland en Amsterdam aangesloten. Zij viert dit jaar haar tweede lustrum met een overzichtstentoonstelling. De kunstenaars laten schilderijen, foto’s, sieraden, beelden en keramiek zien.

Volgens de VAK staat bij de vereniging de ontwikkeling van de kunstenaar centraal. Er zijn jonge kunstenaars die zich specialiseren in multimediakunst lid, maar ook zeer ervaren kunstenaars in de meer traditionele disciplines. En iedereen daartussen.

De leden organiseren individueel en met enkelen samen geregeld (verkoop) tentoonstellingen, maar heeft geen eigen onderkomen. Juist in het wisselen van locatie voor exposities vindt zij kracht en dikwijls worden tentoonstellingen gehouden in leegstaande gebouwen. Soms duren die maar één dag.

Onder de naam ‘denieuwegalerie’ biedt de VAK haar leden de gelegenheid deel te nemen aan grote manifestaties en kunstbeurzen, zoals de Affordable Art Fair (AAF) in Amsterdam.

 

Lees ook:Kunstenaars zoeken naar vervanging Aemstelle
Lees ook:Digitaal nieuwsblad AV Kunstenaars
Lees ook:BBA wil gebouw voor JBV Bulderbaan
Lees ook:Cobra beste museum van het land
Lees ook:Ondernemersvereniging wil herstructureren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.