Presentatie over heemparken in bibliotheek

06.04.2017 heemparken 2Over ‘Lente in de Heemparken’ komt Walter Busse, medewerker heemgroen van de gemeente, op donderdag 6 april (19.30-21.30 uur) vertellen in de bibliotheek aan het Stadsplein.

De Heemparken in Amstelveen, het ‘Rijksmuseum voor Planten’, zijn drie sfeervolle parken die garant staan voor een authentieke natuurervaring. Nu het voorjaar aanbreekt worden de Heemparken weer een indrukwekkende bloemenpracht. De natuur komt langzaam uit haar winterslaap, bolletjes en knolletjes komen weer op met allerlei subtiele kleurencombinaties. Het gonst er van het insectenleven en ieder vogeltje zingt weer zijn lied. Door de stijl, het ontwerp en het gebruik van uitsluitend inheemse planten hebben de parken faam gekregen tot ver buiten onze grenzen.

Busse vertelt hoe het allemaal zo is gekomen. En over de historie, de kunst van het dagelijks onderhoud én de toekomstvisie van de parken De Braak, het Dr. Koos Landwehrpark en het Dr. Jac. P. Thijssepark. Hiervoor gebruikt hij zowel prachtige foto’s als ook oude afbeeldingen.

Het toegangskaartje is tevens goed voor gratis deelname aan de excursie in het Thijssepark op zondag 9 april van 11.00 -13.00 uur. De toegang gratis mits men van tevoren reserveert. Dit kan in de bibliotheek of via www.debibliotheekamstelland.nl.

 

Lees ook:Lezingen en expositie in bieb over heemparken in boek
Lees ook:Subsidie van Rijk voor heemparken
Lees ook:Museumtram rijdt gratis op open monumentendagen
Lees ook:Groen Zaltbommel in heemparken
Lees ook:Koos Landwehrpark nu officieel gemeentelijk monument

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.