Doron wint voorronde voorleeswedstijd

foto Doron met juryDoron Rookmaaker van de openbare basisschool Michiel de Ruyter mag door naar de volgende ronde. Hij won maandag 6 maart de door Bibliotheek Amstelland georganiseerde de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Die wordt voor de 24ste keer gehouden. Ook in Amstelveen.

De kinderen die deelnemen, afkomstig uit de groepen 8, zijn op hun basisschool allemaal winnaar van de voorleeswedstrijd. Stuk voor stuk zijn zij ‘Voorleeskampioen van de school’.

Tijdens de voorronde in de bibliotheek traden de voorleeskampioenen van 15 basisscholen uit de regio Amstelland voor het voetlicht. Zij lazen een fragment voor uit hun favoriete jeugdboek. De voorleeskampioenen streden om een plek in een van de zes kwartfinales. Wie door ging naar die volgende ronde, bepaalde een jury, bestaande uit: Ada Ruiter, Jeugdspecialist bij Boekhandel Venstra (rechts op foto), Sherryl Salarony, leerkracht groep 8, Kindercampus King (midden op foto) en Gertrude Hoogendoorn, Hoofd Educatie & Programmering bij de Bibliotheek Amstelland (links op foto)

Er werd gelet op voorbereiding, stemgebruik, tempo, verstaanbaarheid, emoties, contact met het publiek, maar ook de keuze van het fragment. Doron Rookmaaker van OBS Michiel de Ruyter is dus winnaar van de voorronde geworden. De voorleeskampioenen van de voorrondes gaan door naar de kwartfinale in bibliotheek Haarlem. De winnaars van deze kwartfinale gaan door naar de provinciale finale van Noord-Holland.

 

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Vereniging van Openbare Bibliotheken en de Stichting CPNB. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk.

 

 

Lees ook:Winnaars voorleeswedstrijd naar Hilversum
Lees ook:Voorlezende winnaars
Lees ook:Drie voorleeskampioenen door naar kwartfinale
Lees ook:Voorlezende winnaars van basisscholen
Lees ook:Winnaars kwartfinale voorleeswedstrijd

Eén reactie op “Doron wint voorronde voorleeswedstijd

  1. Frank

    Zet ‘m op Doron! Laat ze een poepie ruiken!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.