Viool- en pianoconcert op Wester-Amstel

Bob vd Ent

Bob vd Ent

Zij spelen muziek van Beethoven, Grieg en Bartók.

Amstelvener Bob van der Ent begon zijn vioolstudie op vijfjarige leeftijd . Hij heeft gestudeerd bij gerenommeerde leraren als Jan Repko, Davina van Wely en Herman Krebbers.

In 2006 studeerde hij af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Vesko Eschkenazy, een van de huidige concertmeesters van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Hij debuteerde al op 10-jarige leeftijd als solist bij het Nederlands Jeugd Strijkorkest.

Daarna soleerde hij bij een groot aantal orkesten met werk van o.a. Bach, Beethoven, Bruch, Dvorak, Mendelssohn, Mozart, Prokofiev, Wieniawsky en Tchaikovsky.

Daniël Kramer studeerde als scholier bij Ton Hartsuiker, daarna aan het Conservatorium van Amsterdam bij Håkon Austbø en in

Daniel Kramer

Daniel Kramer

Parijs bij Claude Helffer. In 1994 won hij de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours, in 1995 op het EMCY in Luxemburg en in 2008 op het Consorso Seghizzi in Italië de begeleidersprijs en in 2007 een eervolle vermelding op het Concours Olivier Messiaen in Parijs.

Bij het samenstellen van “Landinwaarts”   hebben zij zich de vraag gesteld: welke volksmelodieën en dansen, nostalgische verhalen en mysteriën verbergt het binnenland? Voor deze musici vormt het (her) ontdekken van de inheemse volkscultuur in de muziek van genoemde componisten een bron van inspiratie. Entrée € 11,00, donateurs € 8,00 kinderen t/m 12 jaar gratis Reserveren: [email protected] of op telefoonnummer 020 4964938

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Ook Kruiskerk in Piano Promenade
Lees ook:Quatuor pour la fin du Temps in Kruiskerk
Lees ook:Domenica StrijkTrio op Wester-Amstel
Lees ook:Spaanse en Italiaanse muziek op Wester-Amstel
Lees ook:Jazz van ‘Klatwerk 3′ in De Bolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.