Open Dag bij de SAKB

SAKBslide13Hoewel de renovatie van haar gebouw aan de Ouderkerkerlaan 15 pas einde van deze maand klaar is, houdt stichting Amstelveense Kunstbelangen (SAKB) aanstaande zondag (11 september) toch open dag. Bij de buren van de ateliers, in de gymzaal van turnvereniging ODIN, kan men van 11.00 tot 16.00 uur kennis maken met de docenten en zich laten voorlichten over de cursussen en andere activiteiten in het komende seizoen.

Bij elke docent zullen werkstukken te zien zijn van zijn of haar leerlingen, om een goede indruk van de cursus te krijgen. Het ruime cursuspakket omvat ook dit jaar weer tal van cursussen en workshops tekenen, schilderen, beeldhouwen en boetseren. Ook de kinder- en jeugdcursussen voor de leeftijdsgroep van 5 tot 15 jaar blijven populair, zoals de cursus mangatekenen, de Japanse tekenstijl die in strips wordt gebruikt.

Nieuw dit seizoen zijn de cursussen van kinderboekenschrijfster Ellen Stoop en van de Chinese kunstenares Ruomei Tan in ‘Chinees penseelschilderen, kalligrafie en sumi-e’. Stoop kreeg in 2010 de Hotze de Roosprijs voor haar debuut ‘Jade bijna elf’ Zij start bij SAKB de cursus Creatief schrijven. Die haakt in op de grote populariteit die het zelf schrijven van een boek de laatste jaren kreeg. Ellen Stoop zal van 14 tot 16 uur haar boeken signeren.

Open Atelierroute

De atelierroute vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Voorafgaand is er een overzichtstentoonstelling in de Kunstuitleen (aan het Stadsplein) van zaterdag 17 september tot en met zondag 2 oktober. De officiële opening van de atelierroute vindt plaats op zaterdag 17 september om 14.30 uur in de Kunstuitleen Amstelveen. Ruim 60 Amstelveense kunstenaars doen jaarlijks mee aan de atelierroute, met verschillende technieken: schilderijen, tekeningen, grafiek, beelden, foto’s, sieraden en nog veel meer.

Ook SAKB Ateliers doet weer mee. In lokaal 1 is er weer de mogelijkheid gratis mee te tekenen naar model. Voor beide dagen zal een model aanwezig zijn dat (incl. pauzes) poseert van 12.30-16.15u. In andere lokalen zullen ook activiteiten plaatsvinden.

 

Lees ook:Atelierroute eind september
Lees ook:Expositie 145 amateurs kunstenaars in Kunstuitleen
Lees ook:Expositie amateurkunst in Kunstuitleen
Lees ook:Expositie bij Kunstuileen voor Atelierroute
Lees ook:Werk van 150 amateurs op expositie Kunstuitleen

Eén reactie op “Open Dag bij de SAKB

  1. Frank bikker

    Als u op een goede didactisch verantwoorde manier les wilt krijgen, moet u eens gaan praten met Piet Reekers. Hij ziet altijd het positieve in iemands werk en als je vastloopt weet hij in 99% van de gevallen u weer op het voor u juiste spoor te brengen. Hij geeft op verschillende plaatsen les, zowel aan de Ouderkerkerlaan, de Volksuniversiteit , en Uithoorn of Aalsmeer. Dit weet ik uit eigen ervaring en ik heb van diverse mensen les gehad, die vakinhoudelijk het best wel wisten, maar waar het overbrengen toch beduidend minder was.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.