Amstelveen koos ‘Alleen met de Goden’

naamloos‘Alleen met de Goden’ van Alex Boogers is door Amstelveners als mooiste boek uit 2015 gekozen. Donderdag 14 januari kan men met de auteur kennismaken bij boekhandel Libris Venstra en de Bibliotheek aan het Stadsplein ( zie hiervoor www.venstra.nl). Ook Inge Schilperoord, die tweede werd, komt er heen.

De boekverkopers van Boekhandel Libris Venstra kozen altijd zelf de beste roman van het jaar. Deze keer besloten ze het over een andere boeg te gooien. Uit de persoonlijke favorieten werd een gezamenlijke top 5 samengesteld. Via de website van Libris Venstra en in de winkel konden klanten uit die lijst hun favoriet kiezen. Ook

Het boek ‘Alleen met de Goden’ van Alex Boogers kreeg veruit de meeste stemmen. Het boek verscheen in februari van 2015. Onder de mensen die reageerden werd een prijs verloot. De winnares is Juliette Smeding. Zij zal donderdag 14 januari een mooie stapel boeken in ontvangst mogen nemen. Juliette schreef : ‘Dit boek is net zo mooi als ‘de avonden! ‘.

Alex Boogers is schrijver van het schotschrift ‘de lezer is niet dood’, een pamflet waarin hij betoogt dat er altijd wel ergens een (nieuwe) lezer is, op zoek naar een verhaal dat voor hem is bestemd.

De andere genomineerden waren: Aquarium van David Vann, Als de winter voorbij is van Thomas Verbogt, Nora van Colm Toibin en Muidhond van Inge Schilperoord.

 

 

 

Lees ook:‘Schrijvers Live’ met Boogers en Schilperoord
Lees ook:Auteurs Alex Boogers en Van der Haar bij Venstra
Lees ook:Venstrabaas Boekverkoper van het Jaar?
Lees ook:Poëzie-uur bij Boekhandel Libris Venstra
Lees ook:Veel Boekenweek activiteiten in Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.