Rondje cultuur voor scholieren

cultuurVoor het voortgezet onderwijs in Amsteveen wordt voor dinsdag 17 november het jaarlijkse Rondje Cultuur georganiseerd door Loket Cultuureducatie Amstelland. Derdejaars VMBO leerlingen van Panta Rhei, Hermann Wesselink College en Amstelveen College bezoeken dan de culturele instellingen van Amstelveen. Bij elk bezoek krijgen zij een workshop die past bij de instelling.

Loket Cultuureducatie Amstelland draagt zorg voor de ontwikkeling van multidisciplinaire lespakketten voor het basisonderwijs en organiseert netwerkbijeenkomsten voor culturele instellingen en scholen.

Met dit jaarlijks terugkerende ‘rondje’ wil de organisatie bereiken dat scholen en instellingen elkaar steeds beter weten te vinden en het aanbod van de instellingen bekend is bij het onderwijs.

De leerlingen gaan op bezoek bij twee instellingen waar zij een verrassende workshop krijgen. Zo kunnen zij bij museum Jan van der Togt hun eigen kunstbokaal maken, krijgen ze raples bij de muziek- en dansschool en gaan ze bij de Kunstuitleen aan de slag met performance art.

Ook P60, de Schouwburg, Bibliotheek Amstelland, het Cobra Museum, de Griffioen, de Historische tram en SAKB ateliers openen hun deuren voor het Rondje Cultuur.

Het Rondje Cultuur wordt mogelijk gemaakt door gemeente. Voor meer informatie: www.rondjecultuuramstelveen.nl

 

 

Lees ook:‘Scholen, gebruik cultuurinstellingen AV beter’
Lees ook:Rapavond Panta Rhei in P60
Lees ook:Nieuw project cultuureducatie start in Cobra
Lees ook:D66 prijst cultuurbeleid eigen wethouder
Lees ook:‘Cultuur moet bijdragen aan economie’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.