‘Nederland van Boven’ in Kunstuitleen

In de Kunstuitleen Amstelveen wordt van donderdag 9 tot en met zaterdag 18 oktober de tentoonstelling ‘Nederland Van Boven’ gehouden. Die kwam tot stand op initiatief van de Amstelveense kunstenares Mali Klein.

De expositie draagt de naam van de bekende VPRO tv-productie en wordt op zaterdag 11 oktober officieel geopend om 14.30 uur door Frédérik Ruys, winnaar van de Nederlandse Infographic Jaarprijs voor zijn bijdrage aan het maken van Nederland Van Boven.

Leerlingen van groep 6 en 7 van de 1e Amstelveense Montessorischool keken voor dit project naar een compilatie van afleveringen van de tv-productie. Elke leerling koos een onderwerp, bijvoorbeeld water, landschap of verkeer en selecteerde daarna een afbeelding op het internet.

De afbeeldingen zijn afgedrukt en de leerlingen maakten daar een schets van. Deze schetsen werden vervolgens met acrylverf vertaald naar een schilderij op canvas. Alle werkstukken zullen samengevoegd als een compilatie van de onderwerpen geëxposeerd worden.

Lees ook:Scholen VO voeren modern Porgy & Bess uit
Lees ook:Tollenaar en Kamermans in Kunstuitleen
Lees ook:Voorstelling voor peuters in Poppentheater
Lees ook:‘Schools’ Porgy & Bess in schouwburg
Lees ook:Computer inloopcafé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.