Nieuwe kunst in het ziekenhuis

 

Werk van Marion Rijnders

Werk van Marion Rijnders

Tot en met september exposeren Henriette Hackenberg en Marion Rijnders in de gangen van het ziekenhuis. Marion Rijnders exposeert natuurgetrouwe schilderijen, over uiteenlopende onderwerpen. Henriette Hackenberg toont expressieve schilderijen met reliëf en intense kleuren. De exposities zijn te bezichtigen in gang B van het ziekenhuis en in de gang bij fysiotherapie.

Henriette Hackenberg zegt dat haar schilderijen letterlijk ‘ontstaan’. Gewapend met haar inspiratie gaat zij aan het werk met materialen en kleuren. In lagen van gesso, structuurpasta en materialen als plasticnetjes, servetjes, cadeaupapier, pailletten, pigmenten in poedervorm worden haar kunstwerken ‘geboren’. De afronding is voor haar heel belangrijk, want het schilderij moet in balans zijn, de verhoudingen, de kleuren en natuurlijk het licht en donker.

Marion Rijnders heeft heel veel interessegebieden, die uiteenlopen van wielrenners, muziek, dans en natuur tot buitenlandse taferelen en portretten. Zij maakt veel portretten van mens en dier in opdracht. Door haar natuurgetrouwe manier van schilderen geeft ze ieder portret een extra dimensie mee.  De expositie in gang B bestaat uit schilderijen met veel verschillende onderwerpen, veelal met acrylverf.

Lees ook:Expositie over kracht van natuur in ziekenhuis
Lees ook:Nieuwe exposities in ziekenhuis
Lees ook:Twee exposities in ziekenhuis
Lees ook:Twee exposities in ziekenhuis
Lees ook:Expositie Betty Sluijter in ziekenhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.