Kunst Triënnale start vrijdag

Over vier locaties verdeeld vindt de Amstelveen Triënnale 2014 plaats, met werken van 44 kunstenaars.  De Opening vindt vrijdag (13 juni) plaats met wandeling door Amstelveen . Volgens de organisatoren is het evenement  groter dan ooit.  De wandeling start om 17.00 uur bij de Kunstuitleen en loopt via het Cobra museum (17:45), K2G (18:15) naar de finish om 19:00 uur bij Museum Jan van der Togt.  De triënnale duurt tot 13 juli.

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum Jan van der Togt, Galerie Amstelveen / Kunstuitleen en K2G organiseren samen de zesde editie ervan. De Triënnale biedt professionele kunstenaars uit Amstelveen een podium waarop zij hun werk kunnen tonen aan een breed publiek. Het werk van de 44 kunstenaars is overigens vooraf wel geselecteerd.

Kunstenares Stephanie Rhode, te zien in the Cobra Museum, werkt samen met performer Meesa Borgman aan ‘Die Frau die die Rosenblätter zählt’. Een performance waarbij op meditatieve wijze rozenblaadjes worden geteld en per performance in een pot bewaard. Iedere pot heeft een datum, locatie en het exacte aantal rozenblaadjes. Daarmee geeft Rhode het mooie, maar zinloze tellen van rozenblaadjes een bijna functionele reden.

Julia Dos Santos Baptista komt oorspronkelijk uit Brazilië. In haar schilderij ‘Bandeirinhas’  verbeeldt ze hoe vlaggetjes verbonden zijn aan de versmelting van Europese, Aziatische en Amerikaanse tradities sinds de kolonisering. Ooit werden de vlaggetjes door zeevarende handelaren ‘ontdekt’ in Azië, waarna ze in Amerika en Latijns Amerika werden geïntroduceerd voor de viering van het Midzomerfeest. Zo versmolten Europese, Aziatische en Amerikaanse tradities tot een folkloristisch feest rondom hoop, oogst en liefde.  www.amstelveen-triennale.nl. Bij de Triënnale verschijnt een catalogus. Die is te koop bij de deelnemende instellingen.   De Amstelveen Triënnale wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Amstelveen.

Lees ook:Zaterdag Triënnale open in drie lokale musea
Lees ook:‘Zaaien en wieden’ over volkscultuur en moderne kunst
Lees ook:Cobra Museum krijgt schilderijen Jacobsen cadeau
Lees ook:Recordaantal van 100.000 bezoekers in Cobra
Lees ook:Cobra Museum: gedichtenwedstrijd voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.