Culinair festival in Stadshart van start

2013-aveen-culinaire[1]Heel het weekend is er een culinair festival in het Stadshart. Dat begint vanavond om 20.00 uur en wordt georganiseerd door de 50 jaar bestaande lokale Lions Club. De opbrengst is bestemd voor het Instrumentenfonds van de muziek en dansschool, bedoeld om alle Amstelveense kinderen een muziekinstrument te laten proberen. De school heeft er vijftig mille voor nodig.   Met Amstelveen Culinair – vanavond, morgen en overmorgen – hopen de Lions een fors deel van dat bedrag bij te kunnen dragen. De culinaire happening vals samen met het Stadshart Festival t.g.v. de opening van het culturele seizoen, een soort Amstelveense versie van de Uitmarkt.


De Lions constateren dat muziekeducatie, evenals handenarbeid en zwemles, bij veel basisscholen is verdwenen.  Docenten van de muziek- en dansschool gaan binnenkort alle lokale basisscholen langs om kinderen muziekonderwijs te geven. Hoeveel de serviceclub aan het fonds daarvoor gaat bijdragen, hangt af van de opbrengst en het succes van Amstelveen Culinair,  vrijdagmiddag gestart met een netwerkborrel.  Bedrijven en instellingen trakteren hun klanten en medewerkers daar op een avondje lekker eten en drinken onder elkaar. Maar ook publiek is welkom. Het eten wordt verzorgd door elf lokale restaurants, waaronder Lute en ’t Hert maar ook het twee Michelin sterren Restaurant Aan de Poel.
Als  er meer dan 1133 mensen op het festival afkomen, kan dat in het Guiness Book of Records worden gezet. Een leuke bijkomstigheid zou dat zijn, vinden de Lions.. www.amstelveenculinair.info

Het programma voor het weekend ziet er als volgt uit. Vanavond zijn er optredens van bandjes van de pop- en jazzafdeling van de muziekschool. Zaterdag wordt om 12.50 uur  het Stadspleinfestival geopend door cultuurwethouder John Levie. Dat duurt dan tot 23.00 uur. Om 12.00 uur gaat Amstelveen Culinair al open en treedt slagwerkgroep Bovenkerk  op. Om 13.00 uur speelt het vermaarde Metropole Orkest met o.a. Tim Knol, Bertolf, Leona (Voice) tot 15.00 uur.
15:35 – 16:30 uur: Peewee’s Problem, 25 jonge leerlingen van de Muziek- en Dansschool Amstelveen, diverse koren en muziekverenigingen. Swing, jazz, latin, blues, pop, rock-n-roll, ska en funk.
16:45-17:30 uur: 3rd Floor Magic, Fusion Hop: Gooi goede reggae/ska, blues, hiphop & funk in een Blender. 17:40 – 18:15 uur:  Sister shout Gypsy-Jazz, Calypso, Reggae, Swing. 20:00 – 22:30 uur: Amstelveen All Stars, bestaande uit leerlingen van de Muziek- en Dansschool in Amstelveen en anderen met een muzikale opleiding.

Zondag 15 september is er van 12:00 – 19:00 uur weer Stadsplein Amstelveen Culinair. Van 12:00 – 19:00 uur is Amstelveen Culinair open. 12:15 – 13.30 uur :  Ouverture door Blazersklas leerlingen van basisschool de Cirkel,  leerlingen 2e Strijkorkest van de Muziek- en Dansschool en accordeon ensemble van leerlingen van die school.
13:45 – 14:30 uur : Smartlappenkoor Ongekend Sentiment. 14:45 – 15:45 uur:  Kwintetto accordeon orkest van internationale topklasse. 16:00 – 16:45 uur: Duo Wandering Kind. Van 17:00 tot 18:00 uur zorgt de big band PEEWEE’s PROBLEM van de muziek- en dansschool voor de uitsmijter.

Lees ook:MDA-accordeonisten winnen internationale prijzen
Lees ook:Portretten van Pascale Lefebvre voor muziekschool
Lees ook:Meer deelnmers culinair festival
Lees ook:Duits muzikaal bezoek bij Muziek- en Dansschool
Lees ook:Afstudeershow muzikanten in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.