Tentoonstelling Armando verlengd

foto95883[1]De tentoonstelling ‘Armando vs Armando’ in het Cobra Museum heeft al meer dan 10.000 bezoekers getrokken en wordt verlengd tot en met 9 juni. Dee kunstenaar heeft het kunstwerk ‘Gestrüp 3-3-12’ aan het museum geschonken, als dank voor het samenstellen en organiseren de overzichtsexpositie. Het werk is daar nu ook te zien. Volgens de museumdirectie is de tentoonstelling een groot succes. Sinds de opening, die gepaard ging met veel publiciteit, bestaat er grote belangstelling voor de eminence grise van de Nederlandse kunst. Met ‘Armando vs Armando’ laat het Cobra Museum recent werk van Armando (1929) zien. In zijn atelier, in een oude kazerne in Potsdam, net buiten Berlijn, werkt de nu 83-jarige kunstenaar nog elke dag aan zijn doeken en sculpturen. Met de bezetenheid en de bevlogenheid van een kunstenaar die leeft voor zijn kunst.

‘Armando vs Armando’ verwijst naar de manier waarop Armando zich door middel van zijn recente werk tot zijn eigen oeuvre en leven verhoudt. Oeuvre én leven zijn uitzonderlijk rijk en omvangrijk. Uit zijn huidige werk spreekt een bevrijding. Bij de opening waren er 600 genodigden en een in samenwerking met de AVRO en Cultura24 (op 17 maart) met Armando en Cherry Duyns was volledig uitverkocht. Ook de voor deze tentoonstelling gemaakte en door 99 uitgevers uitgegeven catalogus was binnen twee weken uitverkocht. Inmiddels is er een tweede druk verschenen.

De enige die niet onder de indruk is van de tentoonstelling en het succes ervan lijkt Armando zelf. Hij vindt het niet bijzonder, zei hij in een interview in Volkskrant Magazine. Maar hij vond zijn eerste tentoonstelling ook niet bijzonder, zei hij erbij.

 

Lees ook:‘Armando vs Armando’ in Cobra Museum
Lees ook:Werken Armando bij Van der Togt
Lees ook:Gemeente subsidieerde vorig jaar € 13 per Cobra kaartje
Lees ook:Expositie Armando bij Jan van der Togt
Lees ook:Recordaantal van 100.000 bezoekers in Cobra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.