Expositie Hans Kanters tot 13 januari in Van der Togt Museum

Tot en met 13 januari is in Museum Jan van der Togt (Dorpsstraat 50) werk te zien van een van Nederlands bekendste surrealisten: Hans Kanters. Een overzicht van de schilderijen die hij in de afgelopen 15 jaar tot stand bracht. Kanters (1947) is als schilder autodidact: de technische kant van zijn werk en zijn stijl ontwikkelde hij volledig zelf. Een globale inventarisatie van zijn schilderijen levert veel beeldverhalen op die ondanks hun diversiteit sterke samenhang en consistentie openbaren. Een schilderij van Kanters is onmiddellijk te herkennen als een schilderij van Kanters, onder meer door de voorkeur voor blauw en het surrealistische gehalte.Wie Kanters’ geschilderde wereld wil begrijpen, zal zich tussen de figuranten, mutaties en metaforen moeten gaan begeven. Alleen dan wordt zijn voorstelling volledig geconsumeerd. Volgens Kanters weet de oprecht gefascineerde toeschouwer het antwoord op iedere vraag die zijn werk oproept.

 

De tentoonstelling wordt – in aanwezigheid van de schilder –  donderdag 29 november om 19.30 uur geopend door kunstrecensent Wim van der Beek. Aansluitend presentatie van monografie ‘Hans Kanters’, het boek dat verschijnt ter gelegenheid van zijn 65ste verjaardag.

Museum Jan van der Togt heeft ook een vaste Kanters-collectie. De schilder exposeerde eerder in onder meer Nederland, België, Frankrijk, Griekenland, Zwitserland, Amerika en Japan. Ook werd zijn werk gepresenteerd op toonaangevende kunstbeurzen als de TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam en Baseler Kunstmesse. Het museum is woensdag tot en met vrijdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

 

 

Lees ook:Surrealist Hans Kanters exposeert in Van der Togt Museum
Lees ook:Expositie Leo Schatz in Museum Jan van der Togt
Lees ook:Weer boek van Rien Alink over Vermeer
Lees ook:Museumkeurmerk voor Van der Togt Museum
Lees ook:Expositie Ans Bakker in Museum Jan v.d. Togt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.