Stadsdichter blijft nog 2 jaar, zonder ‘expliciet’ raadsbesluit

Koos Hagen

De energieke en ambitieuze stadsdichter Koos Hagen blijft nog twee jaar in functie. Hij werd met ingang van 2010 voor twee jaar door de gemeenteraad benoemd, maar die termijn blijkt nu achter gesloten deuren op voorstel van het presidium (de gezamenlijke fractievoorzitters) van de gemeenteraad te zijn verlengd. Het nieuws kon alleen worden verspreid door het Amstelveens Nieuwsblad, de krant waarmee Hagen warme banden onderhoudt en waarin hij ook gedichten publiceert. De gemeente zweeg er iver in alle tralen. Een woordvoerder van de spreekt tegen dat destijds een termijn voor de stadsdichter is genoemd, hoewel die in het betreffende raadsvoorstel van B&W stond. B&W hebben het voorstel van het presidium volgens hem voorgelegd aan de gemeenteraadsleden. Dat gebeurde waarschijnlijk via het zogenoemde ‘raadsweb’ de tegenwoordige digitale achterkamer voor de gemeenteraad, waar stukken circuleren die openbaar behoren te zijn en dar vroeger – in het papieren tijdperk – ook gewoon waren.Volgens de gemeentelijke woordvoerder heeft geen ‘expliciete besluitvorming’ over de Stadsdichter plaatsgevonden. Hij is dus wel benoemd voor nog eens twee jaar, maar niet ‘expliciet.’ De gemeenteraadsleden zouden ook niet op het voorstel van B&W hebben gereageerd, zodat die zelf kennelijk maar het besluit namen dat de raad had moeten nemen. Volgens de woordvoerder volgt in 2013 een evaluatie van het Stadsdichterschap. Dan wordt ook naar alternatieven gekeken, zoals een stadstrapper of stadstroubadour.

Lees ook:Stadsdichter Koos Hagen nam met tegenzin afscheid
Lees ook:De jacht op nieuwe Stadsdichter
Lees ook:Gemeenteraad benoemt nog dit jaar stadsdichter
Lees ook:Nieuwe bundel van stadsdichter Koos Hagen
Lees ook:Matthijs den Hollander blijft stadsdichter

2 reacties op “Stadsdichter blijft nog 2 jaar, zonder ‘expliciet’ raadsbesluit

 1. Gerben

  Beste stadsdichter, beste Koos,
  Van harte gefeliciflapstaart,

    /   Beantwoorden  / 
  1. azijnpissertje

   Johan Bos for stads-trapper, the best there is!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.