Twee Franse bestseller schrijvers te gast in bibliotheek

Philippe Claudel

Philippe Claudel

Een Franse middag, zaterdag 16 mei in de bibliotheek aan het Stadshart. Van 12 tot en 17 mei vindt het Festival Alliance Française 2009 plaats en daarin past een ‘Table Ronde’ in de bieb met twee beroemde Franse auteurs. De gasten zijn Philippe Claudel en Andreï Makine, in gesprek met dr. Murielle Lucie Clément van de Universiteit van Amsterdam. Er wordt uiteraard Frans gesproken, maar er is Nederlandse vertaling. Claudel (1962) schrijft romans, verhalen en scenario’s. Andreï Makine (1958) werd geboren in Siberië en kreeg 1987 politiek asiel in Frankrijk.

De Franse taal en cultuur waren hem dankzij zijn Franse grootmoeder al eigen. Een kaartje kopen of reserveren voor dit evenement kan in de bibliotheek en telefonisch via 020-6414126 of per e-mail: [email protected].

Claudel werd bekend door zijn romans Meuse l’oubli (1999), J’abandonne (2000) en Les âmes grises (2003). Dit laatste boek, vertaald als Grijze Zielen, betekende zijn doorbraak naar het grote publiek. De Franse boekhandelaars verkozen het tot boek van het jaar. Le Rapport de Brodereck (2007), zijn laatste roman, won de Prix Goncourt des Lycéens. In 2008 maakte Claudel zijn regiedebuut met Il y a longtemps que je t’aime.

Van Andreï Makine verscheen in 1995 Le Testament Français, een wereldwijde bestseller en winnaar van zowel de Prix Goncourt en de Prix Medicis. Daarna volgden onder andere de romans La Musique d’une vie (2001) en la Femme qui attendait (2004)  Toegangsprijs € 10, voor pashouders € 7,50 en voor leden van de Aliance Française € 5. In de voorverkoop ene euro korting.

Lees ook:Franse chansons bij boekhandel Venstra
Lees ook:Jan Siebelink in bibliotheek Stadsplein
Lees ook:Griet op de Beeck in de bieb
Lees ook:Lezing en liedjes Auke Hulst over zijn muzikale helden
Lees ook:Lezersfeest in bibliotheek aan Stadsplein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.