Sjaak en de Bonestaak in poppentheater

De poppenspelers en acteurs John de Winter en Martine van Dithuyzen spelen zaterdag 18 en zondag 19 april (14.30 uur) in een muzikale bewerking het bekende verhaal van Sjaak en de Bonestaak in het Amstelveens Poppentheater. In de voorstelling komen vier elementen wind, water, aarde en vuur verrassend in beeld. In het dorp van Sjaak en zijn vader valt geen druppel regen meer, staat geen zuchtje wind en is de aarde kurkdroog. Als zelfs de koe geen melk meer geeft, stuurt zijn vader Sjaak naar de markt om de koe te verkopen. Hij ruilt haar voor een zak toverbonen.

Zijn vader huilt, want volgens hem bestaan toverbonen niet! ‘s Nachts plant Sjaak ze toch maar. Er groeit een bonenstaak tot ver in de wolken en Sjaak begint te klimmen. De magische bonenstaak vormt de groene draad in het verhaal. En Sjaak ontdekt waarom er geen druppel regen meer valt in hun dorp.

Kathelijne Monnens is verantwoordelijk voor de decors en de poppen. Zij bedacht en maakte het toneelbeeld en de poppen voor de voorstellingen van Fred Delfgaauw en de musical Pluk van de Petteflet. Toegangsprijs is € 7,00. Telefonisch reserveren kan op dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 14.00 uur via 020-6450439 of via www.amstelveenspoppentheater.nl

Lees ook:Sprookjesachtig weekend in Poppentheater
Lees ook:Twee sprookjesachtige voorstellingen in poppentheater
Lees ook:Druppel en Repelsteeltje in poppentheater
Lees ook:Kinderopera ‘Stippie en Jan’ in Poppentheater
Lees ook:Nomad met ‘Pak Lekker Alles’ in Poppentheater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.