Auteur Frank Westerman in bibliotheek

Auteur Frank Westerman komt naar bibliotheek aan het Stadsplein.De schrijver van ‘El Negro en ik' en ‘ Ararat', Frank Westerman, is zondag 28 oktober te gast in de bibliotheek aan het Stadsplein. Hij deed na El Negro en ik (bekroond met de Gouden Uil in 2005) onderzoek naar ramp- en zondvloedmythologieën. Dit jaar verscheen daarover Ararat. Vooral daarover komt hij vertellen. In het boek beschrijft hij de neiging van mensen rampen op te vatten als een straf van God voor een zondige samenleving, zoals in het bijbelse zondvloedverhaal.

 

Westerman onderzocht de verhalen die over de Ark van Noach bestaan en beschrijft het gevoel dat hij had toen hij op de christelijke middelbare school vernam dat het verhaal tal van oudere varianten had in andere culturen. Ook vertelt hij over alle pogingen die de loop der eeuwen zijn gedaan om de ark op de berg Ararat (of elders) te vinden. Vele daarvan zijn uit godsdienstige motieven ondernomen. Door dit verhaal heen loopt het persoonlijke verhaal van Frank Westerman: zijn eigen relatie tot godsdienst, met de ark uit zijn kinderbijbel, zijn toenemende geloofstwijfel en zijn beklimming van de vijfduizend meter hoge, majestueuze vulkaan Ararat.

Frank Westerman is een van de meest bekroonde schrijvers in Nederland. Hij schrijft, vanuit een journalistieke achtergrond, literaire non-fictie over verschillende onderwerpen.

Lees ook:Frank Westerman over ‘Stikvallei’ in de bieb
Lees ook:Lezing over mini-buurland Moresnet bij Venstra
Lees ook:Kees van Tilburg bij Boekhandel Blankevoort
Lees ook:Ds. Werner Pieterse leest Paasverhaal bij Venstra
Lees ook:Verteller Niels Brandaan in poppentheater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.