Bieb geeft boek Theo Thijssen cadeau

Theo Thijssen's 'De Gelukkig Klas' als cadeau voor pashouders van Bibliotheek Amstelveen.Pashouders van Bibliotheek Amstelveen krijgen het bekende boek ‘De gelukkige klas' van Theo Thijssen cadeau. Dat gebeurt ter gelegenheid van Nederland Leest, de landelijke campagne van 19 tot en met 16 november. Daarmee wordt men uitgedaagd in discussie te gaan over één boek. Dit jaar is dat de bestseller uit 1926 van Thijssen.

Tijdens de campagne kan op vertoon van de bibliotheekpas een exemplaar worden opgehaald (zolang de voorraad strekt). ‘De gelukkige klas' van Theo Thijssen (1879-1943) wordt algemeen beschouwd als een van de meest sociaal-maatschappelijk geëngageerde werken van deze onderwijsvoorvechter. Zijn pleidooien voor de verbetering van de positie van het kind bezorgden de auteur grote faam.

Alle vestigingen van Bibliotheek Amstelveen bieden tijdens ‘Nederland leest' achtergrondinformatie over het boek. Via exclusieve databestanden kan men een recensie uit 1927 inzien. Daarnaast worden gelukkige klassen van weleer in beeld gebracht door middel van een foto-expositie. Diverse Amstelveense scholen hebben hiervoor hun fotoarchief ter beschikking gesteld.

Ad Verbrugge geeft op 15 november zijn visie op het onderwijs en gaat – mede aan de hand van De gelukkige klas – met aanwezigen in discussie over het onderwijs van vroeger, nu en in de toekomst. Verbrugge (1967), filosoof en universitair hoofddocent sociaal-culturele wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam, heeft zich als de laatste jaren beziggehouden met de essentie van onderwijs. Uit onvrede met het onderwijsbeleid richtte hij de vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON) op.

 

Lees ook:Bieb deelde 7500 gratis boeken uit voor ‘Nederland Leest’
Lees ook:‘Nederland Leest’ gestart in bibliotheek
Lees ook:‘Nederland leest’ in alle vestigingen bibliotheek
Lees ook:‘Oeroeg’(Hella Haasse) centraal tijdens ‘Nederland Leest’in bieb
Lees ook:Aftrap Nederland Leest: gratis boek van Jacoba van Velde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.