Lezing in bieb over culturele hoofdstad Luxemburg

Het logo dat Luxemburg gebruikt om rond te bazuinen dat het de culturele hoofdstad van Europa is in 2007. Kunsthistoricus Marcel Verhoeve vertelt dinsdag 9 oktober (20.15 uur) in Bibliotheek Amstelveen aan het Stadsplein over Luxemburg als culturele hoofdstad van Europa 2007. De stad is dat samen met het Roemeense Sibiu, maar voerde die titel ook al in 1995. Deze keer is het niet alleen Luxemburg, maar ook de omgeving (Groot-Hertogdom, Lotharingen in Frankrijk met Metz, Wallonië en Duitsland met het Saarland). Kosten: 7,50 euro voor houders van een bibliotheekpas en 10 euro voor anderen. Bij voorverkoop een euro korting.

 

Verhoeven besteedt in zijn lezing aandacht aan de kunst- en cultuurgeschiedenis van Luxemburg en de regio. Architectuur, beeldende kunst van de diverse steden en de interessante musea komen aan bod, ondersteund met beeldmateriaal. Op diverse plekken is het blauwe hert te zien, het herkenningsteken van Luxemburg Culturele Hoofdstad 2007. Het dier duikt overal op bij monumenten, musea en andere bezienswaardigheden.

Marcel Verhoeven is directeur van KUNSTSTAD, een bureau voor kunstactiviteiten, met het motto ‘de kunst van het beleven'. KUNSTSTAD organiseert lezingen, wandelingen, dagexcursies en kunstreizen onder begeleiding van gepassioneerde kunsthistorici.

Lees ook:Mysteries van Berlijn en vernieuwing Rijksmuseum In de Bieb
Lees ook:Kunst en architectuur Ottomaanse Rijk in Bibliotheek
Lees ook:Meetings over kunst en architectuur in De Meent
Lees ook:Amstelveen wil kunststad van het jaar worden
Lees ook:‘Culturele’ borrel voor ondernemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.