Veeningen: Economisch beleid op koers

Maaike Veeningen

Maaike Veeningen

Onder meer dat de gemeente begin dit jaar twee 2 accountmanagers MKB (Midden en Klein Bedrijf) heeft aangesteld, samen met de lokale ondernemersvereniging nu een ‘ondernemer van het jaar’ wordt gekozen en de internationale school Amity aan de Ansterdamnse weg komt, draagt wethouder Economische Zaken Maaike Veeningen aan om te bewijzen dat de vorig jaar vastgestelde Economsich Agenda ‘op koers’ ligt.

De twee accountmanagers onderhouden contacten met het MKB en hebben daar door middel van bedrijfsbezoeken al veel informatie opgehaald, liet Veeningen de gemeenteraad weten. En de nieuwe internationale school versterkt ‘het internationale profiel Amstelveen en de regio Amsterdam’ zegt ze. “Hiermee wordt het regionale tekort deels ingelopen”.

In het vorig jaar door de gemeenteraad in die ‘agenda’ vastgestelde economische beleid werden vooral het versterken van Amstelveen als aantrekkelijke vestigingsplaats en bevordering van de werkgelegenheid en welvaart als doelen genoemd. Daarmee is de gemeente dus volgens Veeningen goed op wel. Zij noemt in haar brief aan de gemeenteraad ook de uitgebrachte Engelstalige folder ‘Amsterdam Experience’, de ruimtelijke uitwerking van het Stadshart en de versterking van de samenwerking binnen de Metropool Regio Amsterdam (MRA) en de subregio Amstelland Meerlanden als wapenfeiten.

 ’Voortvarend’

Volgens de wethouder is de gemeente vorig jaar zijn voortvarend aan de slag gegaan met de uitvoering van de Economische Agenda. “Er is lokaal veel tijd en aandacht besteed aan de contacten met het MKB. Daarnaast is er ingezet op versterking op het internationale profiel en de samenwerking binnen de Metropoolregio Amsterdam.”

Omdat een ruimtelijke daarvoor is vastgesteld, kan ook het Stadshart volgens haar verder worden ontwikkeld. Dit biedt het kader waarbinnen het Stadshart verder ontwikkeld kan worden. En zij wijst er op dat via een mobiliteitsprogramma werkgevers worden geïnformeerd over infrastructurele projecten.

 

 

Lees ook:Digitale nieuwsbrief voor ondernemers
Lees ook:Vorig jaar 10 internationale bedrijven naar AV
Lees ook:Elf nieuwe buitenlandse bedrijven in AV
Lees ook:Vorig jaar 5 buitenlandse firma’s in Amstelveen
Lees ook:Amstelveen op jacht naar toeristen Amsterdam

Eén reactie op “Veeningen: Economisch beleid op koers

  1. Frank Bikker

    Goh wat goed allemaal, maar vergeet zij niet dat de werknemers ook moeten wonen en dat wordt moeilijk als je je helemaal uit markt prijst voor zowel huur als koopwoningen. Zelfs voor menige expat wordt het problematisch., laat staan voor Amstelveners met lage/ middeninkomens. Statushouders zie ik zelfs met gezinnetjes in een 2 kamerwoninkje zitten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.