Passagiersgroei maar minder vracht bij KLM

2015-klmimagestlokciy7Na mooie groei in januari liet KLM in februari die weer zien.  Ten opzichte van februari 2016 vervoerde KLM 3,5% meer passagiers, bij een capaciteitsverhoging van 1,6%. Er werd overigens minder vracht gevlogen. KLM Cargo vervoer daalde ten opzichte van vorig jaar met 5,6% in lijn met de capaciteitsvermindering van 4,3%. Daarmee daalde de benuttingsgraad bij Cargo 1 procentpunt ten opzichte van februari 2016.

In het bijzonder de regio’s Afrika en Azië zorgden voor de groei van het aantal passagiers, met een sterke verbetering van het vervoer uit Japan en China. Vervoer uit deze landen stond vorig jaar onder druk stond mede als gevolg van terroristische aanslagen in Europa. De bezettingsgraad steeg met 2 procentpunt naar 86,4%.

De combinatie van nieuwe KLM bestemmingen en een veelheid aan commerciële en operationele initiatieven liggen aan de groei ten grondslag. Te denken valt bijvoorbeeld aan vlootvernieuwing, optimalisatie van vluchtschema’s en serviceverbeteringen richting de passagiers

 

Lees ook:KLM vervoer passagiers blijft groeien
Lees ook:Passagiersaantal KLM in maart weer gegroeid
Lees ook:KLM: recordjaar met ruim 30 miljoen passagiers
Lees ook:KLM: 8 miljoen passagiers in twee maanden
Lees ook:KLM: Meer passagiers en minder vracht

Eén reactie op “Passagiersgroei maar minder vracht bij KLM

  1. Robert van Waning

    ‘Mooie groei’?! Er is niets moois aan de toename van geluidsoverlast en van de uitstoot van CO2, roet, fijnstof en andere verbrandingsproducten door de luchtvaart, een energie verspillende, vervuilende en extreem hinderlijke industrie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.