ChristenUnie en CDA tegen lange koopzondag

Gerard Hulsman

Gerard Hulsman

Zoals verwacht, komen de fracties van ChristenUnie en CDA in de gemeenteraad woensdag met een amendement op het voorstel van B&W winkels op zondag van ‘s morgens zes tot ‘s avonds tien uur open te laten. De fracties willen dat die openstelling pas om 12.00 uur begint.

Niet te verwachten is dat het amendement het haalt, omdat de coalitie (op voorstel van D66) – meerderheid in de raad – en bloc voor een 24 uurseconomie is. De oppositie is daartegen.

CDA en ChristenUnie vinden dat de winkels in Amstelveen op de zondagmorgen gesloten moeten blijven, onder meer omdat kleine ondernemers anders oneerlijke concurrentie van grotere ketens ondervinden. Er moet, vinden de opstandige fracties, eerst een breed onderzoek onder ondernemers en consumenten plaats vinden naar de behoefte aan ruimere openingstijden op zondag. Ook moet worden onderzocht wat de consequenties voor werknemers zijn in de bedrijven die open gaan, menen CDA en CU.

Sport en kerk

“Ook vinden we het zorgelijk dat bij verruiming van de openingstijden op

Bert de Pijper (CU)

Bert de Pijper (CU)

zondagmorgen er geen rustpunt meer is, waarop gezinsleden en bijvoorbeeld sportteams elkaar kunnen ontmoeten en mensen die hechten aan de kerkgang hun diensten kunnen blijven bezoeken in de rust en stilte van de zondagmorgen,” zeggen de raadsleden Bert de Pijper (Christen Unie) en Gerard Hulsman (CDA). Volgens hen brengt de zondagochtendverkoop ook aanzienlijke extra kosten voor extra beveiliging en beheer van het Stadshart met zich mee. “Wij vragen ons af of deze extra kosten opwegen tegen het openstellen van het Stadshart op de zondagmorgen,” aldus de fracties.

 

Lees ook:Lange koopzondag, ondanks verzet CU/CDA/SP
Lees ook:ChristenUnie: hoofdelijk stemmen over koopzondag
Lees ook:ChristenUnie: wekelijkse koopzondag is geldverspilling
Lees ook:Oppositie tegen hele koopzondag
Lees ook:Winkels op zondag 06.00 tot 22.00 uur open

8 reacties op “ChristenUnie en CDA tegen lange koopzondag

  1. Slimpie

    De gemiddelde VVD en D66 kiezer werkt niet op zondag. En aan de rest hebben we maling. Die moeten wat doen voor hun poen met die geweldige honoraria in de retail. We nemen het liefst kinderen van 15 met name bij grootgrutters .

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bos kan het niet laten

    De anti koopzondag campagne -lees de zondagmorgen is er voor de verplichte kerkgang -van heer Bos gaat maar niet over. Gaap gaap gaap. Tijd voor iets anders. Schrijf eens iets over en voor de inwoners van Amstelveen ipv wat kerken willen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Simon Sluitspier

      U bedoelt hoe VVD ‘ ers in Amstelveen elkaar de bal toespelen?
      1 Leg dan eens uit dat de Bajes is verkocht aan voormalig fractievoorzitter een ton beneden het hoogste bod.
      2 Leg dan eens uit waarom een bunker die volgens Monumentenzorg geen waarde heeft aanvankelijk te huur werd aangeboden aan een bevriend fotograaf.
      3 Leg dan eens hoe uit waarom een voormalig raadslid van de VVD een tijd lang een aardige part time baan er aan over hield bij het zwaar gesubsidieerde RTVA.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Doe het dan

        Beste Simon,

        U bent zeer goed op de hoogte. Waarom schriijft u geen artikel. Als VVD insider kunt u als klokkenluider Amstelveen nog veel goeds brengen. Misschien is zelfs Bos geinteresseerd?
        Groet

          /   Beantwoorden  / 
        1. Tante Ria

          De onwelriekende Sluitspier vergeet altijd erbij te zetten dat alle politiek partijen zich hieraan schuldig maken.

          Dat heet gewoon zorgen voor je achterban, m.a.w. sociaal zijn.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Simon Sluitspier

            Dit komt voor bij elke politieke partij. Ja, en toen? Dat is nu exact de reden waarom zo veel mensen kotsen van politiek, want men zorgt niet voor de achterban maar enkel voor die figuren die nog wel eens van persoonlijk of partijpolitiek belang kunnen zijn.

              /  
          2. Tante Ria

            Bedamkt dat je mij herhaalt. Ga je nog iets zinnigs zeggen.

              /  
          3. Simon Sluitspier

            Jij zegt dat ik jou herhaal. En dan vraag je om iets zinnigs te zeggen!?
            Ach malle grapmuts.

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.