Raymond Dommanschet commissaris Rabo

Raymond Dommanschet (0009) LSDe ledenraad van Rabobank Amstel en Vecht, met het hoofdkantoor in Amstelveen, heeft Raymond Dommanschet (45) benoemd als commissaris.

Dommanschet is mede-eigenaar van woningontwikkelaar Buro Amsterdam. Volgens de bank beschikt hij over ‘een breed inzicht en een omvangrijke zakelijke en sociale achtergrond wat hem een veelzijdig netwerk in de regio heeft opgeleverd’. Ook zet hij zich in voor groenbeheer in de regio en sociale cohesie in zijn woonplaats Abcoude.

Rabobank heeft geen aandeelhouders, maar leden. De ledenraad heeft daarom een belangrijke rol bij de benoeming van commissarissen. Hij kan daarvoor ook kandidaten aanbevelen.

De raad van commissarissen van een lokale Rabobank houdt toezicht op de adequate uitvoering van taken door de directie. Belangrijke beleidsbeslissingen moet hij goedkeuren en hij ziet erop toe dat de statutaire directie bij belangrijke beleidsvoornemens de ledenraad consulteert en de adviezen maximaal in de beleidsvaststelling meeweegt.

Vanuit zijn brede maatschappelijke ervaring en kijk van buitenaf, geeft de raad van commissarissen de directie ideeën, suggesties en adviezen mee om de coöperatieve bank op koers te zetten en te houden voor nu en in de toekomst, zegt de bank.

 

 

 

Lees ook:Jos Holla in RvC Rabobank
Lees ook:Benoemingen ledenraad Rabobank
Lees ook:Ledenvergadering geen sturend orgaan meer bij Rabobank
Lees ook:Rabobank op zoek naar kandidaten ledenraad
Lees ook:Bijna tien miljoen winst voor Rabobank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.