KPN verbetert netwerk voor bellen en internet

kpn-logo[1]Om aan klanten een hogere snelheid op internet te kunnen bieden internetsnelheden te kunnen, gaat KPN volgens de gemeente van volgende maand af het lokale kabelnet verbeteren. In nieuwe wijken komt glasvezelkabel, waarvoor klanten overigens meer moeten betalen dan voor het koperen netwerk. Ook dat laatste wordt verbeterd. Daarmee begint KPN in Waardhuizen, Groenelaan en Middenhoven. Daar beschikt men nu over de laagste bandbreedtes. Over de noodzakelijke worden bewoners tijdig geïnformeerd, zegt de gemeente.

Ook bij het verbeteren van het kopernetwerk gaat glasvezel een rol spelen. Van de telefooncentrale wordt namelijk glasvezel naar de verdeelkasten in de buurten aangelegd. Die kasten worden aangepast, waardoor ook de bestaande koperen kabels hogere snelheden kunnen leveren. Het netwerk wordt geschikt gemaakt voor Interactieve TV, bellen en internet.


De gemeente zegt dat onder meer het zogenaamde ‘nieuwe werken’ eist dat mensen op verschillende locaties aan het werk kunnen zijn. En daarvoor is weer snellere ICT nodig.  Ook kan die bijvoorbeeld een bijdrage leveren aan een betere zorg (doordat er op afstand contact kan zijn tussen patiënt en arts).

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) juicht de aanpassing van kabelnetwerk van KPN toe. “Steeds meer zullen bewoners en bedrijven afhankelijk zijn van een goede infrastructuur”, zegt hij. De eerste aanpassingen zullen worden gedaan in de wijken die nu de laagste bandbreedtes hebben zoals Waardhuizen, Middenhoven en Groenelaan.

 

Lees ook:SP: Datanetwerk in Amstelveen is boemeltrein
Lees ook:D66 trekt Westwijk, Waardhuizen en Middenhoven in
Lees ook:Info-avond over groenbezuiniging
Lees ook:Burgemeester trekt de wijken in
Lees ook:Bewoners Waardhuizen-Middenhover vergaderen

Eén reactie op “KPN verbetert netwerk voor bellen en internet

  1. W.G. Busnach

    27-10-2014, Update over de stand van zaken zou leuk zijn, ik kan er niks over vinden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.