Gemeente helpt startende ondernemers netwerken

Jan-Willem Groot

Jan-Willem Groot

Het modewoord ‘netwerken’ – wat neer komt op borrelen met bobo’s – begin ook steeds meer het gemeentelijke domein binnen te dringen. De ambtelijk gefuseerde gemeenten Aalsmeer en Amstelveen starten op 14 november met het fenomeen ‘Succesvol Netwerken’ voor ondernemers. Het programma voorziet volgens de lokale overheden in coaching, masterclasses en (komt ie weer) netwerken voor startende ondernemers. De start van het netwerkevenement ‘Zaai 2013’ begint om 16.00 uur in Nest aan de Laan van Kronenburg 14.

Niet alleen starters zijn er trouwens welkom, maar ook al lang gevestigde ondernemers en iedereen die interesse heeft. Men kan zich op die startavond – waar succesvolle ondernemers hun ervaringen komen vertellen – melden voor de rest van het programma ‘Succesvol Netwerken’. Kost niks. Maar er kunnen maximaal twintig ondernemers deelnemen.  

Volgens wethouder Economische Zaken Jan-Willem Groot (CDA) is het van groot belang dat ondernemers als zij pas beginnen aan een goed netwerk bouwen. Elke dag creatief aan de borrel dus. En de gemeente wil eraan meewerken dat met succes te doen. “Bovendien worden de ondernemers gecoacht en kunnen ze masterclasses volgen”, zegt Groot. De gemeenten doen het samen met het nieuwe ondernemerscentrum Nest in Kronenburg het Platform Ondernemend Amstelveen en Amsterdam Center for Entrepreneurship at VU (ACE@VU).

Aanmelden voor de startavond kan via: www.aanmelder.nl/zaai. Daar staat ook de laatste informatie over ZAAI 2013 en het programma Succesvol Netwerken.

 

Lees ook:Programma voor startende ondernemers start weer
Lees ook:ZAAI evenement voor ondernemers
Lees ook:‘Succesvol ondernemerschap is rijk worden’
Lees ook:Netwerk voor startende ondernemers start weer
Lees ook:Coaching voor startende ondernemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.