Ziekenhuis Amstelland in rop beste werkgevers

Ziekenhuis-Amstelland[1]Ziekenhuis Amstelland mag dan op de ranglijst van het AD, voor de kwaliteit van ziekenhuizen, van de zevende naar de 58ste plaats zijn gezakt, het sleept wel allerlei keurmerken in de wacht. Zoals onlangs de gouden milieumedaille. Nu behaalde een 16e plaats behaald in het Beste Werkgever Onderzoek 2013. Beste werkgever met meer dan duizend medewerkers is dit jaar de KLM, waarvan het hoofdkantoor in Amstelveen staat.

Dat maakten Effectory en Intermediair bekend gemaakt, tijdens de uitreiking van de awards in het DeLaMar theater in Amsterdam. Van de 316 deelnemende organisaties eindigde Ziekenhuis Amstelland als tweede ziekenhuis, achter het Ikazia Ziekenhuis (15e).

Uit onderzoek van Effectory blijkt dat de algemene tevredenheid van medewerkers bij Ziekenhuis Amstelland een 8,1 scoort. Het gemiddelde cijfer van de deelnemende organisaties is een 7,5. Medewerkers van het Amstelveense ziekenhuis blijken vooral de goede sfeer en de korte lijnen te waarderen.

Het ziekenhuis zegt trots te zijn op de prestatie. Als dank aan alle medewerkers voor de waardering kregen zij een verrassing van de personeelsadviseurs. Van de in totaal 316 deelnemende organisaties werden er honderd geselecteerd die tot beste werkgevers behoren. Van de vijf ziekenhuizen in de top 50 eindigde  Ziekenhuis Amstelland als tweede. Ziekenhuis St Jansdal werd 17e, Spaarne Ziekenhuis 19e en het Groene Hart Ziekenhuis 23e.
Het Beste Werkgeversonderzoek is dit jaar voor de twaalfde keer uitgevoerd om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Jaarlijks beoordelen meer dan 200.000 medewerkers ruim 250 werkgevers.

 

Lees ook:Ziekenhuis genomineerd voor beste werkgever prijs
Lees ook:International School ‘beste werkgever’
Lees ook:Ziekenhuis Amstelland scoort hoog met specialismen
Lees ook:Ziekenhuis Amstelland zevende in AD Top 100
Lees ook:VU en Ziekenhuis A’land in één borstzorgcentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.