Nieuw pand geopend van AvoKoenen

Vlnr: Wethouder Jan-Willem Groot,  Wim Koopmanschap en Marco Hilferink. Foto: Hans van Beek

Vlnr: Wethouder Jan-Willem Groot, Wim Koopmanschap en Marco Hilferink. Foto: Hans van Beek

Anders dan vijf maanden geleden, toen bij koud weer de eerste paal de grond in ging, waren vrijdag bij de opening van het nieuwe gebouw van bouwbedrijf van bouwbedrijf AVOKOENEN de media kennelijk niet welkom. Althans het toen op de bouwplaats kleumende amstelveen.blog.nl werd nu niet uitgenodigd.

Het nieuwe onderkomen op bedrijventerrein De Loeten is, zo meldt een gemeentelijk persbericht achteraf, feestelijk in gebruik genomen. Het pand is, zoals al bij het slaan van de eerste paal werd gemeld,  opgebouwd uit grotendeels recyclebaar materiaal en energiezuinig. Er komen volgens plan nog zonnepanelen op, zodat het energieneutraal kan worden, laat de gemeente weten. Het gebouw is ook nog gemakkelijk uit te breiden.

Volgens wethouder Jan-Willem Groot van Economische Zaken (CDA) kon het gebouw al eerder dan gepland worden opgeleverd. “Zeker nu de bouwsector last heeft van de economische malaise, is het te waarderen dat dit bedrijf nog wil en kan investeren.”

Hij hoopt dat het bedrijf een voorbeeld voor andere bedrijven zal zijn, want op het industrieterrein loopt het niet echt storm. Wim Koopmanschap en Marco Hilferink, die de directie vormen, hebben in 2008 bouwbedrijf H.J. Koenen overgenomen, dat honderd jaar geleden werd gesticht in Sloten. In 2006 had Koopmanschap AVO al overgenomen van Anton van Oostveen, van origine een Amstelveense aannemer. AVOKOENEN keert zo weer terug naar zijn Amstelveense roots, constateerde de directie al bij het slaan van de eerste paal.

Lees ook:AVOKoenen in Amstelveen terug op roots
Lees ook:Bouw nieuwe gemeentewerf begint
Lees ook:Bouw huizen Aemstelle terrein gestart
Lees ook:Bouw vrijstaande huizen Park Meerlanden gestart
Lees ook:Nieuw hoofdgebouw Panta Rhei geopend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.